Секрет досвідчених господинь! Чим можна замінити яйця у тісті для випічки

Яйця зараз за ціною стали золотими, тому для господинь актуальне питання: чим їх замінити у випічці? Пропонуємо декілька перевірених варіантів, що допоможуть вам економити на яйцях у наш час, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування солодкої випічки замість яєць можна додати фруктове пюре. Розраховуйте пропорцію, що 1 яйце = 3 ст.л. пюре. При цьому такий замінник дасть додатковий присмак та аромат випічці.

Замість яєць до тіста можна додати крохмаль — картопляний або кукурудзяний. Якщо змішати 1 ст.л. крохмалю у 50 мл води, то у вас вийде клейстер, що добре триматиме тісто.

Альтернативою може бути також желатин. Розмішайте спочатку 1 ст.л. желатину в 1 ст.л. холодної води, а через 3 хвилини додайте 2 ст.л. окропу. Тісто не буде розпадатися і триматиме форму під час приготування випічки.

Це варто знати! Як отримати вітамін D, якщо немає сонячного світла

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:32

Важливість вітаміну D для підтримки оптимального стану здоров'я не можна недооцінювати. Зазвичай наш організм синтезує його під впливом ультрафіолетових променів групи В (УФ-В) сонячного світла. News Bytes розповів про декілька продуктів харчування, як...

Смачно і економно! Як замаринувати обрізки лосося для бутербродів

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:10

Філе червоної риби не кожному по кишені. Натомість обрізки - бюджетний варіант, з якого можна приготувати різні страви. Але найлегше - просто замаринувати для бутербродів чи в салати. Зверніть увагу, що готові солоні обрізки і морожені відрізняються в ...