Секрет досвідчених господинь! Дві хитрощі - і ваш борщ буде насичено червоним

Ми не уявляємо нашу кухню без традиційного червоного борщу. Він навіть внесений до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, передають Патріоти України.

Однак іноді червоний і насичений борщ може посвітлішати за лічені хвилини. Причин цього може бути кілька: наприклад, не той сорт буряків або неправильна технологія приготування. Разом із "Главредом" розповімо, як що потрібно робити для насиченості кольору страви.

Що робити, щоб борщ не втратив колір

Один із головних секретів — правильний вибір буряків. Для борщу підходить салатний буряк — саме він відрізняється своїм темно-бордовим відтінком. Цей овоч у жодному разі не можна змішувати з іншою засмажкою.

Натертий буряк у борщ треба додавати наприкінці. Час варіння борщу на вогні разом із нею становить від 5 до 12 хвилин — саме в цьому випадку продукт встигне дати колір. Тут головне — не перетримати, інакше буряк вивариться та втратить колір.

Також одним із головних правил є використання оцту чи лимонного соку. Кислотою необхідно збризкати буряк. Саме ці інгредієнти не дадуть борщу втратити звичний насичений традиційний відтінок.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...