Секрет досвідчених господинь! Дві хитрощі - і ваш борщ буде насичено червоним

Ми не уявляємо нашу кухню без традиційного червоного борщу. Він навіть внесений до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, передають Патріоти України.

Однак іноді червоний і насичений борщ може посвітлішати за лічені хвилини. Причин цього може бути кілька: наприклад, не той сорт буряків або неправильна технологія приготування. Разом із "Главредом" розповімо, як що потрібно робити для насиченості кольору страви.

Що робити, щоб борщ не втратив колір

Один із головних секретів — правильний вибір буряків. Для борщу підходить салатний буряк — саме він відрізняється своїм темно-бордовим відтінком. Цей овоч у жодному разі не можна змішувати з іншою засмажкою.

Натертий буряк у борщ треба додавати наприкінці. Час варіння борщу на вогні разом із нею становить від 5 до 12 хвилин — саме в цьому випадку продукт встигне дати колір. Тут головне — не перетримати, інакше буряк вивариться та втратить колір.

Також одним із головних правил є використання оцту чи лимонного соку. Кислотою необхідно збризкати буряк. Саме ці інгредієнти не дадуть борщу втратити звичний насичений традиційний відтінок.

"Правило 20-20-20": Вправа від окуліста, яка зніме втому очей за 20 секунд, при роботі за ноутбуком

неділя, 7 вересень 2025, 12:10

Сучасне життя неможливо уявити без екранів: робота за комп’ютером, смартфони, планшети. Проте годинами дивитися в монітор небезпечно - з’являється сухість, втома й навіть погіршення зору, передають Патріоти України. Оптометрист Брайс Аппельбаум поділив...

Забудьте про дієти: ТОП-5 простих способів "розігнати" метаболізм

неділя, 7 вересень 2025, 11:08

У багатьох списках новорічних чи сезонних обіцянок "схуднути" стоїть на першому місці. Але, як наголошують дієтологи, сама втрата ваги не є гарантією здоров’я. Куди важливіше - підтримувати міцне метаболічне здоров’я, яке визначає, наскільки ефективно ...