Секрет досвідчених господинь! Горох розвариться без замочування та соди - швидкий і хитрий лайфхак

Горох може стати чудовою основою для супу чи гарніру. Однак, як і майже всі бобові, це зерно дуже довго готується. Через це чимало кулінарів обходять горох стороною, адже його приготування потребує багато часу. На Pixelinform розповіли, як цей процес можна пришвидшити, передають Патріоти України

Традиційно горох замочують у холодній воді на 12 годин, а потім ще кілька годин варять. Але час варіння можна дещо скоротити, якщо разом із зернами покласти у каструлю один молочний продукт. Річ йде про вершкове масло чи інший жир.

Підійде навіть звичайна рослинна олія. Просто додайте ложку або кілька в каструлю. Внаслідок цього нехитрого трюку на поверхні рідини утвориться плівочка з жиру. Наявність цього шару збільшує температуру, і, відповідно, зменшує час варіння. А якщо ви візьмете вершкове масло, то воно ще й позитивно вплине на смак. Горох стане значно ніжнішим.

Глибокий розряд акумулятора: причини та відновлення

п’ятниця, 9 травень 2025, 17:53

Автомобільний акумулятор — це серце електричної системи авто. Саме він забезпечує живлення всіх електронних компонентів і гарантує запуск двигуна за будь-якої погоди. Проте навіть найнадійніший пристрій не застрахований від виходу з ладу, особливо при ...

Все просто! Як дізнатися, що до вас відчуває людина

п’ятниця, 9 травень 2025, 17:40

На підсвідомому рівні ми завжди хочемо довіряти людям, це, скажімо так, наш природний рефлекс. Та життя від раннього віку вчить атрофувати це бажання і зустрічати людей не з відкритим серцем, а з вдумливою головою, передають Патріоти України з посиланн...