Секрет досвідчених господинь! Горох розвариться без замочування та соди - швидкий і хитрий лайфхак

Горох може стати чудовою основою для супу чи гарніру. Однак, як і майже всі бобові, це зерно дуже довго готується. Через це чимало кулінарів обходять горох стороною, адже його приготування потребує багато часу. На Pixelinform розповіли, як цей процес можна пришвидшити, передають Патріоти України

Традиційно горох замочують у холодній воді на 12 годин, а потім ще кілька годин варять. Але час варіння можна дещо скоротити, якщо разом із зернами покласти у каструлю один молочний продукт. Річ йде про вершкове масло чи інший жир.

Підійде навіть звичайна рослинна олія. Просто додайте ложку або кілька в каструлю. Внаслідок цього нехитрого трюку на поверхні рідини утвориться плівочка з жиру. Наявність цього шару збільшує температуру, і, відповідно, зменшує час варіння. А якщо ви візьмете вершкове масло, то воно ще й позитивно вплине на смак. Горох стане значно ніжнішим.

Народні прикмети на 20 квітня. Що українці спрадавна уникали цього дня, аби між чоловіком і дружиною не частішали сварки

субота, 19 квітень 2025, 7:05

20 квітня за новим стилем (3 травня за старим) вшановують пам'ять преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За юліанським календарем цього дня вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. ....

А ви це знали? Як укус кліща може спричинити алергію на м’ясо

субота, 19 квітень 2025, 6:44

Навесні та влітку все більше людей вирушають на природу, насолоджуючись походами, пікніками та лісовими прогулянками. Проте серед сонця й зелені ховається серйозна небезпека – кліщі, передають Патріоти України. Один з їх укусів може викликати не лише з...