Секрет досвідчених господинь! Горох розвариться без замочування та соди - швидкий і хитрий лайфхак

Горох може стати чудовою основою для супу чи гарніру. Однак, як і майже всі бобові, це зерно дуже довго готується. Через це чимало кулінарів обходять горох стороною, адже його приготування потребує багато часу. На Pixelinform розповіли, як цей процес можна пришвидшити, передають Патріоти України

Традиційно горох замочують у холодній воді на 12 годин, а потім ще кілька годин варять. Але час варіння можна дещо скоротити, якщо разом із зернами покласти у каструлю один молочний продукт. Річ йде про вершкове масло чи інший жир.

Підійде навіть звичайна рослинна олія. Просто додайте ложку або кілька в каструлю. Внаслідок цього нехитрого трюку на поверхні рідини утвориться плівочка з жиру. Наявність цього шару збільшує температуру, і, відповідно, зменшує час варіння. А якщо ви візьмете вершкове масло, то воно ще й позитивно вплине на смак. Горох стане значно ніжнішим.

Як зробити рушники пухнастими та свіжими без хімії - домашній трюк, який працює

середа, 3 грудень 2025, 16:13

Рушники - один із найважливіших предметів домашнього вжитку, якими ми користуємося щодня. З часом вони втрачають м’якість і можуть неприємно пахнути навіть після прання. Але це не завжди ознака того, що їх слід викидати. Секрет довговічності - у правил...

Цей засіб творить дива! Як помити дзеркало без розводів

середа, 3 грудень 2025, 13:05

Щоб дзеркала у будинку чи квартирі завжди блищали й не було розводів, необов'язково користуватися агресивною хімією. Можна обійтися простими підручними засобами, які використовували наші бабусі, передають Патріоти України. Сира картопля та крохмаль від...