Горох може стати чудовою основою для супу чи гарніру. Однак, як і майже всі бобові, це зерно дуже довго готується. Через це чимало кулінарів обходять горох стороною, адже його приготування потребує багато часу. На Pixelinform розповіли, як цей процес можна пришвидшити, передають Патріоти України
Традиційно горох замочують у холодній воді на 12 годин, а потім ще кілька годин варять. Але час варіння можна дещо скоротити, якщо разом із зернами покласти у каструлю один молочний продукт. Річ йде про вершкове масло чи інший жир.
Підійде навіть звичайна рослинна олія. Просто додайте ложку або кілька в каструлю. Внаслідок цього нехитрого трюку на поверхні рідини утвориться плівочка з жиру. Наявність цього шару збільшує температуру, і, відповідно, зменшує час варіння. А якщо ви візьмете вершкове масло, то воно ще й позитивно вплине на смак. Горох стане значно ніжнішим.
Народні прикмети на 14 березня. Чому у Венедиктів день треба бути особливо уважними до домашніх тварин і гострих предметів. 14 березня за новим стилем (27 березня за старим) християни східного обряду згадують преподобного Венедикта, а також благовірног...
Деякі продукти можуть впливати на наш настрій і навіть сприяти розвитку депресії через вплив на рівень цукру в крові, гормональний баланс або нейромедіатори в мозку. Ось кілька продуктів, які можуть негативно впливати на психічне здоров'я та викликати ...