Секрет досвідчених господинь! Як правильно розморожувати м’ясо, щоб воно не втратило смакових якостей

Покласти в гарячу воду, розігріти в духовці або мікрохвильовій печі… Здавалося б, все просто. Але не всі способи розморожування м’яса однаково хороші. Розкажемо про найправильніший з них, передають Патріоти України.

Подробиці

Вибір методу розморожування м’яса залежить від того, наскільки терміново вам необхідно його приготувати. Одна справа, якщо м’ясна страва потрібна до завтрашнього дня, і зовсім інша — коли у вас у запасі всього декілька годин. У будь-якому випадку потрібно пам’ятати про те, що дуже швидке розморожування неприпустиме: це руйнує структуру м’яса, робить його жорстким і сприяє утворенню небезпечних бактерій.

Залишати м’ясні шматки для розморожування при кімнатній температурі теж небажано: в теплі активізуються бактерії, які могли потрапити в продукт при неправильній обробці або упаковці. Як краще розморозити м’ясо в домашніх умовах?

Кращий спосіб — у холодній воді

З тривалим розморожуванням м’яса все просто і зрозуміло. Але що робити, якщо вам необхідно створити м’ясний шедевр уже за кілька годин? За таких умов досвідчені кулінари рекомендують розморожувати м’ясо у воді. Але не в гарячій, як хотілося б багатьом, щоб прискорити процес, а в холодній. Це дозволить м’ясу розморожуватися рівномірно до середини м’якоті. Після гарячої “ванни” м’ясо може розмерзтися не повністю, а після приготування стати жорстким і несмачним.

Не виймаючи продукт із упаковки, покладіть його в ємність із холодною водою та опустіть у раковину. Повільно відкрийте кран, щоб вода, що біжить з нього, постійно підтримувала в мисці з м’ясом температуру нижче кімнатної. Чи не хочеться витрачати воду з-під крана? Змінюйте холодну воду в ємності з м’ясом кожні півгодини. Так невеликі м’ясні шматки розморозяться приблизно за годину, а більші — через 2 чи 3 години.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...