Секрет досвідчених господинь! Як правильно розморожувати м’ясо, щоб воно не втратило смакових якостей

Покласти в гарячу воду, розігріти в духовці або мікрохвильовій печі… Здавалося б, все просто. Але не всі способи розморожування м’яса однаково хороші. Розкажемо про найправильніший з них, передають Патріоти України.

Подробиці

Вибір методу розморожування м’яса залежить від того, наскільки терміново вам необхідно його приготувати. Одна справа, якщо м’ясна страва потрібна до завтрашнього дня, і зовсім інша — коли у вас у запасі всього декілька годин. У будь-якому випадку потрібно пам’ятати про те, що дуже швидке розморожування неприпустиме: це руйнує структуру м’яса, робить його жорстким і сприяє утворенню небезпечних бактерій.

Залишати м’ясні шматки для розморожування при кімнатній температурі теж небажано: в теплі активізуються бактерії, які могли потрапити в продукт при неправильній обробці або упаковці. Як краще розморозити м’ясо в домашніх умовах?

Кращий спосіб — у холодній воді

З тривалим розморожуванням м’яса все просто і зрозуміло. Але що робити, якщо вам необхідно створити м’ясний шедевр уже за кілька годин? За таких умов досвідчені кулінари рекомендують розморожувати м’ясо у воді. Але не в гарячій, як хотілося б багатьом, щоб прискорити процес, а в холодній. Це дозволить м’ясу розморожуватися рівномірно до середини м’якоті. Після гарячої “ванни” м’ясо може розмерзтися не повністю, а після приготування стати жорстким і несмачним.

Не виймаючи продукт із упаковки, покладіть його в ємність із холодною водою та опустіть у раковину. Повільно відкрийте кран, щоб вода, що біжить з нього, постійно підтримувала в мисці з м’ясом температуру нижче кімнатної. Чи не хочеться витрачати воду з-під крана? Змінюйте холодну воду в ємності з м’ясом кожні півгодини. Так невеликі м’ясні шматки розморозяться приблизно за годину, а більші — через 2 чи 3 години.

Є секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

субота, 14 червень 2025, 18:35

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними, передають Патріоти України. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт...

Ви могли це не знати! Названо помилку, через яку кава виходить несмачною

субота, 14 червень 2025, 13:05

Багато хто варить каву щодня – швидко, за звичкою. Але навіть у такій простій справі є нюанси, які впливають на смак напою. Іноді кава виходить надто гіркою або зовсім без аромату. Причина може бути зовсім неочевидною. Саме на неї найчастіше ніхто не з...