Секрет досвідчених господинь! Як правильно розморожувати м’ясо, щоб воно не втратило смакових якостей

Покласти в гарячу воду, розігріти в духовці або мікрохвильовій печі… Здавалося б, все просто. Але не всі способи розморожування м’яса однаково хороші. Розкажемо про найправильніший з них, передають Патріоти України.

Подробиці

Вибір методу розморожування м’яса залежить від того, наскільки терміново вам необхідно його приготувати. Одна справа, якщо м’ясна страва потрібна до завтрашнього дня, і зовсім інша — коли у вас у запасі всього декілька годин. У будь-якому випадку потрібно пам’ятати про те, що дуже швидке розморожування неприпустиме: це руйнує структуру м’яса, робить його жорстким і сприяє утворенню небезпечних бактерій.

Залишати м’ясні шматки для розморожування при кімнатній температурі теж небажано: в теплі активізуються бактерії, які могли потрапити в продукт при неправильній обробці або упаковці. Як краще розморозити м’ясо в домашніх умовах?

Кращий спосіб — у холодній воді

З тривалим розморожуванням м’яса все просто і зрозуміло. Але що робити, якщо вам необхідно створити м’ясний шедевр уже за кілька годин? За таких умов досвідчені кулінари рекомендують розморожувати м’ясо у воді. Але не в гарячій, як хотілося б багатьом, щоб прискорити процес, а в холодній. Це дозволить м’ясу розморожуватися рівномірно до середини м’якоті. Після гарячої “ванни” м’ясо може розмерзтися не повністю, а після приготування стати жорстким і несмачним.

Не виймаючи продукт із упаковки, покладіть його в ємність із холодною водою та опустіть у раковину. Повільно відкрийте кран, щоб вода, що біжить з нього, постійно підтримувала в мисці з м’ясом температуру нижче кімнатної. Чи не хочеться витрачати воду з-під крана? Змінюйте холодну воду в ємності з м’ясом кожні півгодини. Так невеликі м’ясні шматки розморозяться приблизно за годину, а більші — через 2 чи 3 години.

А ви це знали? Навіщо кидати в бульйон кубик льоду

четвер, 16 травень 2024, 17:07

Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними. Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону. Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каструлю кубик льоду. Недосвідчен...

От у чому секрет! Чому досвідчені господині при приготуванні дерунів використовують оцет

четвер, 16 травень 2024, 16:12

Деруни є дуже простою та смачною стравою, тому господині досить часто її готують. Класичний рецепт дерунів простий, проте сучасні кулінари його часто доповнюють та вдосконалюють. Часто при приготуванні використовується борошно, яке допомагає надати дер...