Секрет досвідчених господинь! Як правильно смажити картоплю, щоб вона була хрумкою і не чіплялася до сковороди

Смажена картопля - смачна та швидка страва, яка подобається всім. Навіть всупереч тому, що ця страва не входить до переліку корисних, все ж наші господині не можуть відмовити собі в її приготуванні, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб картопля вийшла смачною, необхідно враховувати кілька правил: сорт картоплі, олію та покриття сковороди. У картоплю за бажанням додають гриби, м’ясо, болгарський перець, тушонку, яйце та багато іншого. Рецепт смаженої картоплі популярний та нескладний.

Необхідні інгредієнти:

  • Картопля – 6 середніх штук.
  • Цибулина – 1 штука.
  • Сало солоне чи свіже – 20 грамів.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль та перець – за смаком.

Послідовність приготування:

  1. Щоб картопля не стріляла і не приставала до сковороди, її потрібно помити і добре обсушити перед смаженням, щоб не було рідини.
  2. Сало нарізати скибочками та помістити на розігріту сковороду. Сковорода має бути з товстим дном. Обсмажити з обох боків, щоб розтопився жир.
  3. Додати до сала трохи олії.
  4. Нарізати картоплю соломкою і відправити в сковороду. Картопля має бути однакової форми.
  5. Картоплю смажити на невеликому вогні без кришки, часто перевертати не потрібно, інакше розпадатиметься. На повільному вогні картопля паритиметься, а на великому – підгорятиме.
  6. Нарізати цибулю півкільцями і додати до картоплі в самому кінці, потім накрити кришкою.
  7. Посолити і поперчити до смаку. За бажанням, якщо хтось любить, видавити зубочок часнику, тоді картопля буде ароматною і матиме часниковий смак.

Народні прикмети на 19 січня. Макарів день. Важливі клопоти краще відкласти

неділя, 19 січень 2025, 7:05

19 січня за новим церковним календарем (1 лютого за старим стилем) віряни України згадують преподобного Макарія Великого, відомого автора безлічі духовних бесід і молитов. У народному календарі - Макарів день. . Цей угодник Божий народився в Єгипті, ...

Секрет господинь! Як приготувати тушковане м’ясо, яке розпадається на волокна

неділя, 19 січень 2025, 6:13

М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, навіть яловичина здається, що ніжна, мов куряче філе. Ідеальна м’ясна підлива до гарніру розпадається на волокна варто лише взяти губами шматочок, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Свіже м’ясо ріжемо таким...