Секрет досвідчених господинь! Як розм’якшити затверділий сир

При тривалому зберіганні будь-який твердий сир почне покриватися кіркою, яку потрібно зрізати. Якщо ж неправильно зберігати продукт (наприклад, без плівки), він затвердіє і пожовтіє значно раніше, передають Патріоти України.

Подробиці

Втім, перетворення на «камінь» та зміну кольору далеко не завжди говорить про те, що сир більше не придатний для харчування. Продукт цілком можна врятувати, особливо за відсутності ознак запліснявілості.

Достатньо провести одну нескладну процедуру – і сирний брусочок не просто стане м’яким, а здаватиметься свіжим і нещодавно придбаним продуктом.

У чому полягає хитрість

У «порятунку» твердого сиру має брати участь такий популярний напій, як молоко. Ним потрібно просочити серветку.

Змоченою в молоці паперовою серветкою обгорніть затверділий продукт.

Та відправте у такому вигляді твердий сир до холодильника хоча б на одну годину. А краще – на 2-3 години.

Як тільки час минув, ви можете дістати сир, зняти серветку і переконатися, що він став м’яким і ніжним. Смак теж вас повністю влаштує.

Наймодніший колір осені вже на вулицях. І це не чорний!

неділя, 24 серпень 2025, 19:12

Цього літа червоний колір офіційно став фаворитом модних інсайдерів. Якщо раніше ми залишали його для особливих випадків - вечірок, побачень чи презентацій, - тепер його активно впроваджують у повсякденні образи. І не хто-небудь, а модниці, дизайнерки ...

Замість кави: Названо напій, що заряджає енергією та спалює жир

неділя, 24 серпень 2025, 12:13

Все більше лікарів та експертів з інтегративної медицини сходяться на думці: найкращий спосіб почати день - зелений чай із лимоном, передають Патріоти України. Докторка Юдін Гаррі, яка працює у швидкій та практикує інтегративну медицину, називає цей на...