Секрет досвідчених господинь! Як розм’якшити затверділий сир

При тривалому зберіганні будь-який твердий сир почне покриватися кіркою, яку потрібно зрізати. Якщо ж неправильно зберігати продукт (наприклад, без плівки), він затвердіє і пожовтіє значно раніше, передають Патріоти України.

Подробиці

Втім, перетворення на «камінь» та зміну кольору далеко не завжди говорить про те, що сир більше не придатний для харчування. Продукт цілком можна врятувати, особливо за відсутності ознак запліснявілості.

Достатньо провести одну нескладну процедуру – і сирний брусочок не просто стане м’яким, а здаватиметься свіжим і нещодавно придбаним продуктом.

У чому полягає хитрість

У «порятунку» твердого сиру має брати участь такий популярний напій, як молоко. Ним потрібно просочити серветку.

Змоченою в молоці паперовою серветкою обгорніть затверділий продукт.

Та відправте у такому вигляді твердий сир до холодильника хоча б на одну годину. А краще – на 2-3 години.

Як тільки час минув, ви можете дістати сир, зняти серветку і переконатися, що він став м’яким і ніжним. Смак теж вас повністю влаштує.

Як правильно вибрати куряче філе: Ось на що звертають увагу досвідчені господині

понеділок, 29 квітень 2024, 19:12

Куряче філе для багатьох господинь є основним м’ясним продуктом, на основі якого вони готують обіди та вечері, передають Патріоти України. Іноді є ризик купити філе неналежної якості. На які важливі деталі варто звернути увагу. Заморожування або охолод...

Секрет досвідчених господинь! Прості правила, які допоможуть всього за 15 хвилин приготувати буряк

понеділок, 29 квітень 2024, 18:12

Здається, що зварити буряк просто - набрати води, помити овоч, поставити на плиту і дочекатись, коли приготується, передають Патріоти України. Три правила варіння буряків. По-перше, якщо хочете зберегти вітаміни та інші корисні речовини, то не варто йо...