Яєчня - одна з найпростіших страв, яку можна вибрати на сніданок. Вона швидко готується, чудово насичує і дає величезний вибір варіацій, тому що до неї можна додати безліч інгредієнтів. Однак, щоб приготувати ідеально навіть таку, здавалося б, просту страву, потрібно врахувати кілька важливих моментів, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Правильно вибрати яйця
Якість інгредієнтів — це основа будь-якої страви. Яєчня не є винятком. Коли вибираєте яйця для приготування, віддавайте перевагу свіжим і органічним яйцям. У органічних зазвичай яскраві руді жовтки, а свіжі яйця не матимуть ніякого запаху.
Готувати на слабкому вогні
Ідеальну яєчню потрібно готувати на повільному вогні, накривши кришкою.
Не пошкодити жовток
Наступний важливий ступінь приготування яєчні — розбити яйця. Пошкодити жовток дуже небажано. Тому не полінуйтеся витратити зайві пару хвилин, розбийте яйця в миску, а потім вже відправляйте на сковороду.
Не переборщити з інгредієнтами
Смак інгредієнтів, доданих у яєчню, може значно змінити смак усієї страви. Наприклад, якщо ви додасте вершкове масло, яєчня буде більш кремовою та м'якою на смак. Взагалі, кухарі не рекомендують смажити яєчню на олії, в такому способі немає ні користі, ні того самого смаку.
Якщо додати тертий сир, то яєчня буде більш насиченою та ситною. Якщо додати овочі — більш поживною та здоровою. Одне з найвдаліших поєднань — це яєчня з помідорами, чудова гармонія смаків!
Однак не додавайте забагато інгредієнтів, щоб не приховати смаку яєць. Головний секрет — не солити під час приготування, а додати сіль та спеції в самому кінці, коли страва майже готова.
Не пересмажити
Як тільки ви побачите, що яєчня майже готова, зніміть її з вогню. Якщо пересмажити, вона стане сухою та гумовою. А додаткова теплова обробка може призвести до руйнування білків, що робить яєчню ще сухішою.
Білок - це ключовий елемент для м’язів, шкіри, гормонів та обміну речовин. Але що станеться з організмом, якщо щодня споживати 100 грамів білка, передають Патріоти України з посиланням на Eat This, Not That! Ні для кого не секрет, що білок підтримує р...
10 травня за новим стилем (23 травня - за старим) - день пам'яті апостола Симона Зилота і Києво-Братської ікони Божої Матері. За юліанським календарем сьогодні вшановують апостола від сімдесяти Симеона, племінника Йосипа Обручника, нагадують Патріоти У...