Секрет досвідчених господинь! Як вимити до блиску скляну вазу - без розводів і білих плям

Скляні вази, а особливо з візерунками внутрішніми дуже важко відмити після живих квітів. Зелений наліт може зіпсувати вигляд вази, а ще негативно вплинути на тривалість стояння живих квітів, передають Патріоти України.

Подробиці

Для того, щоб відмити скляну чи кришталеву вазу треба у 250 мл теплої води розчинити одну велику ложку лимонної кислоти і заливають склад, що вийшов, у вазу на кілька годин. Потім вазу необхідно промити і витерти.

Інший спосіб на основі солі. У 500 мл теплою кип’яченою води розчинити столову ложку кухонної солі, щоб абсолютно не було гранул. Отриманий розчин влити у вазу, закрити кришкою, активно струсити, а потім залишити на 15 хвилин. Після промити і витерти. Не буде ні розводів, ні плям.

Про цей спосіб ви могли не знати! Як зробити горох м’яким за декілька хвилин

неділя, 28 липень 2024, 7:07

Для приготування горохового супу або гарніру може знадобитись досить багато часу. Навіть при попередньому замочуванні бобова культура не завжди піддається впливу. Якщо ви хочете перемогти в цій кулінарній битві, читайте далі про план дій, передають Пат...

Народні прикмети на 28 липня. Українки здавна у цей день уникали рукоділля

неділя, 28 липень 2024, 7:05

28 липня за новим церковним календарем (10 серпня за старим) - день пам'яті апостолів від 70-ти Прохора, Пармена та інших. У народі день прозвали Прохори-Пармени. За старим календарним стилем - день пам'яті святого князя Володимира Великого і Хрещення ...