Секрет досвідчених господинь! Як замаринувати цибулю всього за дві хвилини

Маринування ріпчастої цибулі - це не тільки звична справа для шашликів і барбекю, а й чудовий спосіб надати цікавого смаку салатам, оселедцю та різноманітним стравам, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Хоча зазвичай на цей процес іде не менше 30 хвилин, існують кулінарні хитрощі, які дають змогу швидко маринувати цибулю всього за кілька хвилин, не враховуючи час на її очищення.

Інгредієнти:

  • 1 велика цибулина або дві середнього розміру (підходить як фіолетова, так і біла цибуля);
  • 2 столові ложки 9%-вого оцту;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 1 столова ложка великої солі;
  • 1 склянка окропу;
  • Лід;
  • Спеції.

Приготування:

1. Підготуйте дві миски — в одну насипте лід, а в іншу налийте окріп.

2. Очистіть і наріжте цибулю (кільцями, півкільцями або дрібними кубиками).

3. Покладіть нарізану цибулю в миску з окропом і залиште її там на хвилину.

4. Злийте воду і перекладіть цибулю в миску з льодом, почекайте ще одну хвилину.

5. Приберіть лід і додайте оцет, сіль, цукор і улюблені спеції.

Завдяки цій методиці, цибуля маринується швидко, має насичений смак без гіркуватості, а також набуває ароматної та характерної кислинки.

Приємного апетиту!

Варто знати! У якій воді потрібно прати білий одяг, щоб вивести плями

понеділок, 9 червень 2025, 19:56

Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...

Теплі чи холодні: Ось якої температури мають бути яйця для випічки

понеділок, 9 червень 2025, 19:30

Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...