Секрет досвідчених господинь! Як зробити, щоб рис на гарнір був ідеально білим та розсипчастим

Білий і розсипчастий рис можуть легко приготувати досвічені кулінари, які слідують простим, але маловідомим хитрощам. У багатьох крупа виходить не такою апетитною, як хотілося б: злипається і темніє колір, передають Патріоти України.

Подробиці

Для того, щоб рис вийшов розсипчастим і дуже апетитним, перед варінням слід промити його ретельно кілька разів у різній воді.

Зерна розтирають у руках між собою. Це робиться, тому що на поверхні крупи багато крохмалю. Тому якщо не зробити це, то рис точно злипнеться.

А щоб крупа зварилася ідеально білою, потрібно в процесі приготування додати ½ ч. л. лимонного соку.

Готують на максимальному вогні 3 хвилини. Потім полум’я зменшують до середнього та варять ще 7 хвилин. Далі ставлять слабкий вогонь та готують ще 2 хвилини. Потім одразу прибирають блюдо з вогню. При цьому кришку не слід відкривати. Залишають рис постояти 12 хвилин, а потім подають на стіл.

Це справді працює! ТОП-5 найкращих чаїв для прискорення обміну речовин для схуднення

субота, 21 вересень 2024, 0:10

Деякі види чаю можуть активізувати спалювання калорій. Наприклад, чай може підвищити ваш метаболізм на 10%, навіть без фізичних навантажень або суворих дієт, передають Патріоти України. Чай містить корисні для здоров'я сполуки, які називаються катехіна...

Одні проблеми! ТОП-10 популярних авто, які не проїдуть без поломок навіть 160 тисяч км

п’ятниця, 20 вересень 2024, 23:40

Придбання автомобіля є серйозним фінансовим рішенням, особливо в умовах війни та постійного зростання цін. Надійність машини, що надасть змогу заощадити на ремонті є одним з ключових факторів при її виборі, передають Патріоти України. Експерт в галузі ...