Секрет досвідчених господинь! Як зробити, щоб рис на гарнір був ідеально білим та розсипчастим

Білий і розсипчастий рис можуть легко приготувати досвічені кулінари, які слідують простим, але маловідомим хитрощам. У багатьох крупа виходить не такою апетитною, як хотілося б: злипається і темніє колір, передають Патріоти України.

Подробиці

Для того, щоб рис вийшов розсипчастим і дуже апетитним, перед варінням слід промити його ретельно кілька разів у різній воді.

Зерна розтирають у руках між собою. Це робиться, тому що на поверхні крупи багато крохмалю. Тому якщо не зробити це, то рис точно злипнеться.

А щоб крупа зварилася ідеально білою, потрібно в процесі приготування додати ½ ч. л. лимонного соку.

Готують на максимальному вогні 3 хвилини. Потім полум’я зменшують до середнього та варять ще 7 хвилин. Далі ставлять слабкий вогонь та готують ще 2 хвилини. Потім одразу прибирають блюдо з вогню. При цьому кришку не слід відкривати. Залишають рис постояти 12 хвилин, а потім подають на стіл.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...