Секрет досвідчених господинь! Як зробити, щоб рис на гарнір був ідеально білим та розсипчастим

Білий і розсипчастий рис можуть легко приготувати досвічені кулінари, які слідують простим, але маловідомим хитрощам. У багатьох крупа виходить не такою апетитною, як хотілося б: злипається і темніє колір, передають Патріоти України.

Подробиці

Для того, щоб рис вийшов розсипчастим і дуже апетитним, перед варінням слід промити його ретельно кілька разів у різній воді.

Зерна розтирають у руках між собою. Це робиться, тому що на поверхні крупи багато крохмалю. Тому якщо не зробити це, то рис точно злипнеться.

А щоб крупа зварилася ідеально білою, потрібно в процесі приготування додати ½ ч. л. лимонного соку.

Готують на максимальному вогні 3 хвилини. Потім полум’я зменшують до середнього та варять ще 7 хвилин. Далі ставлять слабкий вогонь та готують ще 2 хвилини. Потім одразу прибирають блюдо з вогню. При цьому кришку не слід відкривати. Залишають рис постояти 12 хвилин, а потім подають на стіл.

Як обрати живу ялинку, щоб вона радувала весь сезон

п’ятниця, 5 грудень 2025, 18:14

Різдвяна ялинка - серце святкового настрою в будь-якому домі. Але купівля живого дерева - це не завжди проста справа. Щоб ялинка довго радувала і не втрачала хвою, слід звернути увагу на кілька важливих деталей, передають Патріоти України. Популярні ял...

ТОП-5 простих способів бути щасливим навіть у найскладніші дні

п’ятниця, 5 грудень 2025, 17:13

У світі, де все змінюється дуже швидко, багатьох турбує питання: як залишатися щасливим? Ми не можемо контролювати хаос навколо, але можемо впливати на власне благополуччя. Ось п’ять простих способів, які допоможуть відновити внутрішню рівновагу навіть...