Балувати своїх домочадців оселедцем під шубою та іншими салатами, до складу яких входить варений буряк можна набагато частіше. Справа в тому, що коренеплід необов’язково варити по кілька годин на плиті. Досвідчені господині розкрили секрет приготування буряків у мікрохвильовій печі за 5 хвилин. Можна зварити овоч на плиті, якщо є кілька годин вільного часу. Але якщо часу обмаль, а на кухні простоює мікрохвильова піч, зволікати з приготуванням буряків не варто.
Для варіння в мікрохвильовій печі підійде середня за розміром буряк. Овочі потрібно добре вимити, обрізати бадилля, а шкірку і хвостик залишити.
Потім потрібно покласти овочі в рукав для запікання, зав’язати і зробити 2-3 отвори, інакше рукав просто надметься і лусне.
Покладіть все в тарілку і відправляйте в мікрохвильову піч, яку необхідно виставити на максимальну потужність.
Час приготування буряків у такому разі становитиме 5 хвилин, але після того, як процес варіння завершиться, не поспішайте відчиняти дверцята печі, а зачекайте кілька хвилин.
Потім покладіть буряк у посуд із холодною водою.
За смаком буряк з мікрохвильової печі буде нагадувати печений, а не варений овоч, але при цьому він буде таким же м’яким і смачним.
Залежно від розміру буряка та потужності мікрохвильової печі час варіння може змінюватися:
А ось великий буряк у мікрохвильовій печі пропікається погано, та й часу на її приготування знадобиться більше.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...