Секрет досвідчених господинь! Як зварити буряк лише за 5 хвилин

Балувати своїх домочадців оселедцем під шубою та іншими салатами, до складу яких входить варений буряк можна набагато частіше. Справа в тому, що коренеплід необов’язково варити по кілька годин на плиті. Досвідчені господині розкрили секрет приготування буряків у мікрохвильовій печі за 5 хвилин. Можна зварити овоч на плиті, якщо є кілька годин вільного часу. Але якщо часу обмаль, а на кухні простоює мікрохвильова піч, зволікати з приготуванням буряків не варто.

Як варити

Для варіння в мікрохвильовій печі підійде середня за розміром буряк. Овочі потрібно добре вимити, обрізати бадилля, а шкірку і хвостик залишити.

Потім потрібно покласти овочі в рукав для запікання, зав’язати і зробити 2-3 отвори, інакше рукав просто надметься і лусне.

Покладіть все в тарілку і відправляйте в мікрохвильову піч, яку необхідно виставити на максимальну потужність.

Час приготування буряків у такому разі становитиме 5 хвилин, але після того, як процес варіння завершиться, не поспішайте відчиняти дверцята печі, а зачекайте кілька хвилин.

Потім покладіть буряк у посуд із холодною водою.

За смаком буряк з мікрохвильової печі буде нагадувати печений, а не варений овоч, але при цьому він буде таким же м’яким і смачним.

Залежно від розміру буряка та потужності мікрохвильової печі час варіння може змінюватися:

  • невеликий овоч на потужності 750-800 Вт готується 5 хвилин;
  • середній овоч за потужності 800 Вт готується 10 хвилин;
  • для середнього буряка і потужності 700 Вт час приготування складе 15-20 хвилин.

А ось великий буряк у мікрохвильовій печі пропікається погано, та й часу на її приготування знадобиться більше.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...