Секрет досвідчених господинь! Як зварити буряк лише за 5 хвилин

Балувати своїх домочадців оселедцем під шубою та іншими салатами, до складу яких входить варений буряк можна набагато частіше. Справа в тому, що коренеплід необов’язково варити по кілька годин на плиті. Досвідчені господині розкрили секрет приготування буряків у мікрохвильовій печі за 5 хвилин. Можна зварити овоч на плиті, якщо є кілька годин вільного часу. Але якщо часу обмаль, а на кухні простоює мікрохвильова піч, зволікати з приготуванням буряків не варто.

Як варити

Для варіння в мікрохвильовій печі підійде середня за розміром буряк. Овочі потрібно добре вимити, обрізати бадилля, а шкірку і хвостик залишити.

Потім потрібно покласти овочі в рукав для запікання, зав’язати і зробити 2-3 отвори, інакше рукав просто надметься і лусне.

Покладіть все в тарілку і відправляйте в мікрохвильову піч, яку необхідно виставити на максимальну потужність.

Час приготування буряків у такому разі становитиме 5 хвилин, але після того, як процес варіння завершиться, не поспішайте відчиняти дверцята печі, а зачекайте кілька хвилин.

Потім покладіть буряк у посуд із холодною водою.

За смаком буряк з мікрохвильової печі буде нагадувати печений, а не варений овоч, але при цьому він буде таким же м’яким і смачним.

Залежно від розміру буряка та потужності мікрохвильової печі час варіння може змінюватися:

  • невеликий овоч на потужності 750-800 Вт готується 5 хвилин;
  • середній овоч за потужності 800 Вт готується 10 хвилин;
  • для середнього буряка і потужності 700 Вт час приготування складе 15-20 хвилин.

А ось великий буряк у мікрохвильовій печі пропікається погано, та й часу на її приготування знадобиться більше.

Корисний лайфхак: Як надовго зберегти воду свіжою в пластикових пляшках

понеділок, 20 травень 2024, 19:37

Такі рекомендації допоможуть в екстрених ситуаціях зберігати воду свіжою впродовж кількох місяців. Відключення світла й води через руйнування критичної інфраструктури змушують українців тримати запаси питної та технічної води. Тому варто знати, як можн...

Психологічний тест! Ваш стиль тримання телефону розкриє вашу справжню сутність

понеділок, 20 травень 2024, 19:12

Пропонуємо цікавий тест на визначення особистості. Те, як ви тримаєте телефон, розкаже усю правду про вас. . Цей тест на визначення вашої манери тримати телефон може багато чого розповісти про ваші інтереси, характер, поведінку, сильні та слабкі сторон...