Секрет досвідчених господинь! Котлети стануть більш соковитими, м'якими та смачними, якщо додати у фарш секретний інгредієнт

У більшості господинь є свій рецепт котлет - вони експериментують з добавками, щоб м'ясні вироби вийшли соковитими, м'якими та смачними. Є один секретний інгредієнт, який можна додати у фарш і підвищити якість готової страви, передають Патріоти України.

Кулінари стверджують, що структуру та смак котлет значно покращить звичайна харчова сода. Вона допоможе усунути неприємні запахи та зробить м'ясо ніжнішим. Цей компонент можна використовувати для всіх м'ясних страв, які потрібно смажити, а не варити або тушкувати.

Соду потрібно додавати разом із сіллю та спеціями, які зазвичай використовується при вимішуванні фаршу. Пропорція – 0,5 чайної ложки соди на 0,5 кг м'яса. Додайте інгредієнт, перемішайте всі складові та залиште на півгодини. За цей час під впливом температури сода вступить у реакцію та пом'якшить м'ясні волокна.

Зазвичай соду додають у фарш зі свинини, яловичини та телятини, які досить жорсткі самі по собі. Немає сенсу використовувати соду у фарш із курки, кролика чи індички. Таке м'ясо вважається дієтичним, воно ніжне та соковите, якщо йдеться про молодих тварин.

Важливо пам'ятати, що при додаванні до фаршу соди, не потрібно використовувати молоко, хлібний м'якуш та яйця. В іншому випадку готові котлети навпаки вийдуть твердими. Плюс смак при поєднанні із зазначеними продуктами залишатиме бажати кращого.

Як правильно смажити котлети

Щоб котлети не прилипали до сковороди, потрібно використовувати посуд із антипригарним покриттям. Попередньо їх можна обваляти у борошні або панірувальних сухарях, а можна відразу викладати на поверхню сковорідки. Для цього намочіть руки, сформуйте котлети та обсмажте з двох сторін на рафінованій олії на середньому вогні. Повільний призведе до того, що котлети розваляться і стануть "вареними", а на надто сильному вони можуть підгоріти.

А ви це знали? Чому не можна зберігати помідори в холодильнику

неділя, 3 серпень 2025, 17:50

Помідори – це овоч, який має яскравий смак і насичений аромат, без яких важко уявити літні салати чи домашні страви. Проте багато хто звик одразу класти їх у холодильник, вважаючи, що так вони довше залишаться свіжими. Насправді це поширена помилка, як...

Що додати у воду для квітів, щоб вони не в’яли в вазі - спосіб, що творить дива

неділя, 3 серпень 2025, 17:30

Розумний трюк із двома інгредієнтами допоможе квітам залишатися свіжими, яскравими і цвісти довше, передають Патріоти України. Свіжозрізані квіти — один із найпростіших способів прикрасити дім, але їхня краса часто швидко в’яне. Популярний блогер, що с...