Секрет досвідчених господинь! Котлети стануть більш соковитими, м'якими та смачними, якщо додати у фарш секретний інгредієнт

У більшості господинь є свій рецепт котлет - вони експериментують з добавками, щоб м'ясні вироби вийшли соковитими, м'якими та смачними. Є один секретний інгредієнт, який можна додати у фарш і підвищити якість готової страви, передають Патріоти України.

Кулінари стверджують, що структуру та смак котлет значно покращить звичайна харчова сода. Вона допоможе усунути неприємні запахи та зробить м'ясо ніжнішим. Цей компонент можна використовувати для всіх м'ясних страв, які потрібно смажити, а не варити або тушкувати.

Соду потрібно додавати разом із сіллю та спеціями, які зазвичай використовується при вимішуванні фаршу. Пропорція – 0,5 чайної ложки соди на 0,5 кг м'яса. Додайте інгредієнт, перемішайте всі складові та залиште на півгодини. За цей час під впливом температури сода вступить у реакцію та пом'якшить м'ясні волокна.

Зазвичай соду додають у фарш зі свинини, яловичини та телятини, які досить жорсткі самі по собі. Немає сенсу використовувати соду у фарш із курки, кролика чи індички. Таке м'ясо вважається дієтичним, воно ніжне та соковите, якщо йдеться про молодих тварин.

Важливо пам'ятати, що при додаванні до фаршу соди, не потрібно використовувати молоко, хлібний м'якуш та яйця. В іншому випадку готові котлети навпаки вийдуть твердими. Плюс смак при поєднанні із зазначеними продуктами залишатиме бажати кращого.

Як правильно смажити котлети

Щоб котлети не прилипали до сковороди, потрібно використовувати посуд із антипригарним покриттям. Попередньо їх можна обваляти у борошні або панірувальних сухарях, а можна відразу викладати на поверхню сковорідки. Для цього намочіть руки, сформуйте котлети та обсмажте з двох сторін на рафінованій олії на середньому вогні. Повільний призведе до того, що котлети розваляться і стануть "вареними", а на надто сильному вони можуть підгоріти.

Навіть худі під загрозою! Вчені розповіли, який жир прискорює старіння серця

неділя, 24 серпень 2025, 8:47

Дослідження за участю понад 21 тис. осіб показало, що вісцеральний жир, який накопичується навколо печінки, шлунка та кишечника, пов’язаний із прискореним старінням серця і судин, передають Патріоти України. На відміну від підшкірного жиру, який можна ...

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...