Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати мед при маринуванні огірків

Існує маса рецептів заготовок, кожен із яких знайшов свого шанувальника. Так сталося і з інструкцією для приготування консервованих огірків з медом. Огірки, що замариновані таким чином, виходять хрусткими та мають кисло-солодкий з невеликою гостринкою смак, передають Патріоти України.

Подробиці

Для закрутки огірків в солодкому маринаді, потрібно:

  • 2 кг огірків;
  • лист хрону;
  • 5 листочків вишні;
  • 2 суцвіття кропу;
  • 3 зубчики часнику;
  • 100 мл оцту;
  • 2 шматочки гострого перчика;
  • 50 г меду;
  • 50 г солі;
  • 1,5 л води.

Усі пропорції зазначені на 1 банку об’ємом 3 літри.

Для початку залийте огірки холодною водою на 4-5 годин. Після цього їх слід вимити та підсушити.

На дно банок викладіть помиту зелень – хрін, кріп, вишневе листя, а також перець, після чого ємності заповнюються огірками.

У цей час можна поставити на вогонь каструлю з водою. Коли вода закипить, залийте нею огірки і залиште на 10 хвилин.

Воду з огірків злийте назад у каструлю і знову закип’ятіть, щоб повторити процедуру. Поки вона закипає втретє, додайте в банки порізаний на пластинки часник, сіль, мед і оцет.

Залишилося залити огірки в останній раз окропом і закатати кришками.

Господиням на замітку! Які помідори краще обрати для консервації - три основні критерії

субота, 22 червень 2024, 21:28

Консервація продуктів на зиму - це одне з основних занять господинь влітку. Для того, щоб продукти зберігались цілу зиму та не нанесли шкоду організму, слід уважно підходити до їх вибору, передають Патріоти України. Як правильно обирати помідори для ко...

Коли солити пельмені? Є помилка, якої припускається багато господинь

субота, 22 червень 2024, 17:15

Пельмені, здавалося б, така банальна страва, але щоб напівфабрикати добре зварилися і вийшли смачними, потрібно знати секрети приготування, передають Патріоти України. По-перше, для приготування пельменів необхідно вибрати потрібну каструлю. Посуд має ...