Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати воду під час смаження яєчні

Яєчня та омлет є, напевно, одним з найпопулярніших варіантів сніданку. Страва проста в приготуванні, а швидкість, із якою вона готується влаштовує людей, які поспішають уранці на роботу, передають Патріоти України.

Проте смажене яйце не завжди виходить ідеальним. Гурманів може не влаштувати консистенція, вигляд страви та результати приготування.

У одних випадках жовток приготований так, як треба, а білок не повністю згортається, внаслідок чого утворюються так звані "соплі". У інших випадках біла частина яєчні "схоплюється", проте відбувається і згортання жовтка.

Втім, існує простий спосіб забезпечити збереження балансу, коли білок повністю приготований, а жовта частина яєчні залишається рідкою.

Що потрібно зробити, щоб яєчня вийшла ідеальною

Всього лише під час смаження яєчні налити трохи води, внаслідок чого процес смаження зміститься у бік приготування страви на пару.

Білок та жовток приготуються до потрібної консистенції. Страва вийде ідеальною і це займе кілька хвилин. Сигналом про повну готовність яєчні буде поява на поверхні жовтка тонкої білої плівки.

Як додавати воду під час смаження яєчні

Можна спробувати двома способами.

Перші декілька секунд яєчня повинна готуватися на невеликій кількості олії. Воду слід додати після того, як білок почне "позбавлятися" від прозорості. Яєчня вийде ідеальною внаслідок випарованої води, тому, щоб зберегти пар, прикрийте сковорідку кришкою.

Другий спосіб припускає додавання води на початку смаження. Поставте на плиту сковорідку, нехай розігрівається. Потім треба налити на дно тонкий шар води, щоб він покривав сковорідку. Коли вода закипить, розбийте яйця, щоб жовток не розтікся. Зменште температуру конфорки, а сковорідку накрийте кришкою. Через хвилину варто підсолити страву і знову накрити кришкою. Якщо потрібний білок рідкий, то достатньо двох хвилин, якщо щільний - п'ять.

Як правильно вибрати куряче філе: Ось на що звертають увагу досвідчені господині

понеділок, 29 квітень 2024, 19:12

Куряче філе для багатьох господинь є основним м’ясним продуктом, на основі якого вони готують обіди та вечері, передають Патріоти України. Іноді є ризик купити філе неналежної якості. На які важливі деталі варто звернути увагу. Заморожування або охолод...

Секрет досвідчених господинь! Прості правила, які допоможуть всього за 15 хвилин приготувати буряк

понеділок, 29 квітень 2024, 18:12

Здається, що зварити буряк просто - набрати води, помити овоч, поставити на плиту і дочекатись, коли приготується, передають Патріоти України. Три правила варіння буряків. По-перше, якщо хочете зберегти вітаміни та інші корисні речовини, то не варто йо...