Ми вирішили перевірити поради шеф-кухарів: що робити, щоб риба не прилипала до сковорідки під час смаження. І вони працюють - працюють чудово. Мало того є методи, що покращать смак та красу смаженої рибки, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Що ми робимо не так, чому всупереч порадам риба продовжує прилипати, і як це подолати?
Зараз розповідаємо про те що знають усі, далі будуть інші поради.
А тепер перевірені небанальні поради — хоча прості.
Потрібно посолити борошно, в якому пануватимемо рибу
Як це працює. Сіль додасть і золоту хрустку скоринку, і просолить рибу — і не дасть соку піти на сковорідку.
У результаті риба соковита, з скоринкою золотою та хрусткою. І солона — не прилипає.
Рибу потрібно посолити перед смаженням
Перед смаженням рибу потрібно посолити і залишити на 10 хвилин. Потім зняти залишок солі серветкою, можна обполоснути та просушити. Смажити як завжди.
Як це працює. Цей експрес-маринад по суті просушує шкірку і одночасно "витягує" з неї сік. При жарінні риба його не віддасть — а значить, і не прилипне: адже прилипає вона до сковорідки саме через вологу, тобто, через те що виділяє сік.
А ще — сіль робить шкірку щільнішою, вона добре просмажується, утворюється золота смачна хрумка скоринка.
Посолити та посипати цукром. Варіант покращений: рибі допоможуть стати ідеальною сіль+цукор
Чому це потрібно? Цукор не тільки для "об'ємного" смаку потрібен: він карамелізується — і дає хрустку скоринку, рум'яну та золоту. Що робить сіль — дивіться вище.
Сіль на свій смак, цукру — щіпка на 3-4 невеликі шматки.
Перед жаркою, рибу краще швидко замаринувати
Багато господинь думають що, маринують лише перед запіканням, однак перед смаженням теж потрібно.
Це маринад на 10 хвилин: на 300-350 г води 1 ч.л. солі та 1 ч.л. цукру.
Завантажити підготовлену рибу (цілком, якщо смажимо цілком, або нарізану). Залишити на 10 хв, витягти, просушити, панірувати, смажити. Риба буде ідеальною.
Чому? Ми вирішуємо всі питання: риба не віддасть сік, вона вже віддала його надлишок, шкірка ущільнилася і буде з скоринкою — і теж перешкоджатиме віддачі соку, риба залишиться соковитою.
А ще це смачно: риба набагато смачніша, ніж просто смажена. І соковита, і з скоринкою, і до сковорідки не прилипає.
Ось такі ось вдалі поради для ідеальної рибки.
Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...
Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...