Ми вирішили перевірити поради шеф-кухарів: що робити, щоб риба не прилипала до сковорідки під час смаження. І вони працюють - працюють чудово. Мало того є методи, що покращать смак та красу смаженої рибки, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Що ми робимо не так, чому всупереч порадам риба продовжує прилипати, і як це подолати?
Зараз розповідаємо про те що знають усі, далі будуть інші поради.
А тепер перевірені небанальні поради — хоча прості.
Потрібно посолити борошно, в якому пануватимемо рибу
Як це працює. Сіль додасть і золоту хрустку скоринку, і просолить рибу — і не дасть соку піти на сковорідку.
У результаті риба соковита, з скоринкою золотою та хрусткою. І солона — не прилипає.
Рибу потрібно посолити перед смаженням
Перед смаженням рибу потрібно посолити і залишити на 10 хвилин. Потім зняти залишок солі серветкою, можна обполоснути та просушити. Смажити як завжди.
Як це працює. Цей експрес-маринад по суті просушує шкірку і одночасно "витягує" з неї сік. При жарінні риба його не віддасть — а значить, і не прилипне: адже прилипає вона до сковорідки саме через вологу, тобто, через те що виділяє сік.
А ще — сіль робить шкірку щільнішою, вона добре просмажується, утворюється золота смачна хрумка скоринка.
Посолити та посипати цукром. Варіант покращений: рибі допоможуть стати ідеальною сіль+цукор
Чому це потрібно? Цукор не тільки для "об'ємного" смаку потрібен: він карамелізується — і дає хрустку скоринку, рум'яну та золоту. Що робить сіль — дивіться вище.
Сіль на свій смак, цукру — щіпка на 3-4 невеликі шматки.
Перед жаркою, рибу краще швидко замаринувати
Багато господинь думають що, маринують лише перед запіканням, однак перед смаженням теж потрібно.
Це маринад на 10 хвилин: на 300-350 г води 1 ч.л. солі та 1 ч.л. цукру.
Завантажити підготовлену рибу (цілком, якщо смажимо цілком, або нарізану). Залишити на 10 хв, витягти, просушити, панірувати, смажити. Риба буде ідеальною.
Чому? Ми вирішуємо всі питання: риба не віддасть сік, вона вже віддала його надлишок, шкірка ущільнилася і буде з скоринкою — і теж перешкоджатиме віддачі соку, риба залишиться соковитою.
А ще це смачно: риба набагато смачніша, ніж просто смажена. І соковита, і з скоринкою, і до сковорідки не прилипає.
Ось такі ось вдалі поради для ідеальної рибки.
Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...