Секрет досвідчених господинь! Небанальні поради, щоб риба при жарінні не прилипала до сковорідки і була набагато смачніша

Ми вирішили перевірити поради шеф-кухарів: що робити, щоб риба не прилипала до сковорідки під час смаження. І вони працюють - працюють чудово. Мало того є методи, що покращать смак та красу смаженої рибки, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Що ми робимо не так, чому всупереч порадам риба продовжує прилипати, і як це подолати?

Зараз розповідаємо про те що знають усі, далі будуть інші поради.

  1. Щоб риба не прилипала, її потрібно просушити та панувати у борошні.
  2. У олію потрібно кинути щіпку солі: це не дасть соку виділятися, риба краще просмажиться, ви отримаєте золоту скоринку.
  3. Смажать повністю розморожену рибу та просушену.
  4. І розморожують "природним шляхом", а не у воді. В гарячій особливо не варто.
  5. Рибу смажать на дуже добре розігрітій сковорідці.
  6. Шматки викладають на відстані один від одного і не викладають впритул: риба "париться", а від пари буде прилипати і не буде скоринки.
  7. Сковорідку розігрівають, "прожарюють" з олією заздалегідь — щоб не було ефекту "першого млинця грудкою". І тільки потім викладають рибу, трохи приглушивши вогонь, щоб олія трохи "заспокоїлася" і не бризкала.
  8. Сковороду не накривають кришкою: риба пустить сік, буде "париться" — хіба що після перевертання на інший бік.
  9. Смажать на досить сильному вогні.
  10. Поки шматки риби не просмажаться, не варто їх піднімати. Поки не "прихопився" золотистий рум'янець, не варто — риба особливо ніжних сортів може розпадатися. І прилипнути.
  11. Чим краще сковорідка, тим краще: з антиперегарним покриттям або з товстим дном, що утримує тепло. Хоча вмілі господині і на будь-якій сковорідці смачно та гарно смажать рибу.

А тепер перевірені небанальні поради — хоча прості.

Потрібно посолити борошно, в якому пануватимемо рибу

Як це працює. Сіль додасть і золоту хрустку скоринку, і просолить рибу — і не дасть соку піти на сковорідку.

У результаті риба соковита, з скоринкою золотою та хрусткою. І солона — не прилипає.

Рибу потрібно посолити перед смаженням

Перед смаженням рибу потрібно посолити і залишити на 10 хвилин. Потім зняти залишок солі серветкою, можна обполоснути та просушити. Смажити як завжди.

Як це працює. Цей експрес-маринад по суті просушує шкірку і одночасно "витягує" з неї сік. При жарінні риба його не віддасть — а значить, і не прилипне: адже прилипає вона до сковорідки саме через вологу, тобто, через те що виділяє сік.

А ще — сіль робить шкірку щільнішою, вона добре просмажується, утворюється золота смачна хрумка скоринка.

Посолити та посипати цукром. Варіант покращений: рибі допоможуть стати ідеальною сіль+цукор

Чому це потрібно? Цукор не тільки для "об'ємного" смаку потрібен: він карамелізується — і дає хрустку скоринку, рум'яну та золоту. Що робить сіль — дивіться вище.

Сіль на свій смак, цукру — щіпка на 3-4 невеликі шматки.

Перед жаркою, рибу краще швидко замаринувати

Багато господинь думають що, маринують лише перед запіканням, однак перед смаженням теж потрібно.

Це маринад на 10 хвилин: на 300-350 г води 1 ч.л. солі та 1 ч.л. цукру.

Завантажити підготовлену рибу (цілком, якщо смажимо цілком, або нарізану). Залишити на 10 хв, витягти, просушити, панірувати, смажити. Риба буде ідеальною.

Чому? Ми вирішуємо всі питання: риба не віддасть сік, вона вже віддала його надлишок, шкірка ущільнилася і буде з скоринкою — і теж перешкоджатиме віддачі соку, риба залишиться соковитою.

А ще це смачно: риба набагато смачніша, ніж просто смажена. І соковита, і з скоринкою, і до сковорідки не прилипає.

Ось такі ось вдалі поради для ідеальної рибки.

Психологічний тест! Виберіть колір і дізнайтеся, що на вас чекає в особистому житті

субота, 13 квітень 2024, 17:08

Психологічні тести у картинці здатні багато розповісти про людину. Адже вони ґрунтуються на аналізі підсвідомості, оскільки саме вона дуже впливає на те, що ви бачите, передають Патріоти України. Цей психологічний тест розповість, що на вас чекає в осо...

От у чому секрет! Як приготувати курячі стрипси, які будуть смачнішими, ніж у KFC

субота, 13 квітень 2024, 12:12

Головною особливістю стрипсів є апетитна скоринка, яка в поєднанні з ароматними спеціями та м’ясом нікого не залишить байдужим. Основна проблема приготування страви пов’язана з паніровкою. Але насправді все набагато простіше, ніж здається, передають Па...