Секрет досвідчених господинь! Просто залийте окропом перець - і здивуйтеся результату

Болгарський перець ми звикли використовувати при приготуванні різноманітних страв. Мало хто знає, що його потрібно перед приготуванням ошпарити окропом. Як це розв'язати проблему, розповімо разом із Ukr.Media, передають Патріоти України.

Навіщо болгарський перець ошпарювати окропом

Виявляється, цей трюк полегшує процес та покращує смак страви, особливо якщо ви плануєте її надалі фарширувати. Завдяки такому нехитрому трюку страви із болгарського перцю гратимуть новими фарбами. Вся річ у тому, що овочі стануть м’якшими, ароматними та ніжними.

Для цієї хитрощі вам знадобиться невелика кількість окропу та кухонної солі. У глибоку ємність потрібно налити в посуд кип’ячену воду та розчинити в ній одну чайну ложку солі.

В отриману суміш треба опустити перці, які плануються готувати та залишити їх у воді як мінімум 5 хвилин — після закінчення цього часу овочі стануть м’якими та еластичними. М’якуш позбудеться неприємної гіркоти, а перці буде простіше фарширувати

Якщо вам потрібно легко зняти шкірку з перцю болгарського, можна залишити овочі в окропі на 10 хвилин. Тоді перці стануть ще ніжнішими, просто тануть у роті.

Народні прикмети на 14 травня. Українці спрадавна вважали цей день дуже важливим для своїх городів

середа, 14 травень 2025, 7:05

14 травня за новим стилем (27 травня за старим) вшановують пам'ять мученика Ісидора, святого Леонтія Єрусалимського і преподобного Серапіона Синдоніта. За юліанським календарем сьогодні вшановують старозавітного пророка Єремію, нагадують Патріоти Украї...

Дачникам на замітку! Як врятувати полуницю, у якої жовтіє листя

середа, 14 травень 2025, 6:56

Соковита, солодка і яскрава – саме такою ми уявляємо ідеальну полуницю на грядці. Але іноді замість очікуваних плодів з’являються тривожні ознаки – листя жовтіє та скручується. Основною причиною пожовтіння листя полуниці у весняно-літній період часто є...