Секрет досвідчених господинь! Що додати до котлетного фаршу - картоплю чи хліб

Всі ми звикли додавати до котлетного фаршу і картоплину і хліб, як робили наші мами та бабусі. Ці інгредієнти додаються для того, щоб зробити готові м’ясні вироби пишнішими та соковитішими, передають Патріоти України.

Ось тільки варто задуматись, що краще – картопля чи хліб. Ось що думають із цього приводу досвідчені куховарки.

Подробиці

Пишні та соковиті котлети вийдуть, якщо додати овочі. Хліб, тим паче сухий, вбирає надлишки вологи з фаршу.

Для приготування потрібно:

  • фарш (краще суміш свинина та яловичина) – 400-500 гр;
  • картопля – 2 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • панірувальні сухарі, сіль, перець за смаком.

Як готувати

Очищену сиру картоплю та цибулю потрібно натерти на дрібній тертці, видалити надлишки рідини, змішати з м’ясом та додати яйце.

Потім потрібно ретельно вимішати фарш. За словами фахівців, ідеально підготовлений напівфабрикат не залишає слідів на стінах миски.

До речі, іноді не рекомендується додавати куряче яйце. Є думка, що білок робить готові котлети щільнішими, але це справа смаку.

Далі залишиться тільки сформувати котлети, обваляти їх у панірувальних сухарях і можна смажити або випікати в духовці.

Чудодійний ефект? Чи правда, що вода з лимоном сприяє схудненню

субота, 15 березень 2025, 10:30

Вода з лимоном часто згадується як один із засобів для схуднення, але важливо розуміти, що сама по собі вода з лимоном не є чудодійним засобом для зниження ваги. Однак вона може сприяти процесу схуднення, якщо використовується як частина здорового спос...

Ефект здивує! Що буде з організмом, якщо відмовитися від білого хліба, замінивши його на чорний

субота, 15 березень 2025, 9:50

Відмова від білого хліба і перехід на чорний (цільнозерновий) хліб може мати кілька корисних ефектів для організму, оскільки чорний хліб містить більше корисних нутрієнтів і клітковини. Ось кілька можливих змін, передають Патріоти України. Загалом, пер...