Секрет досвідчених господинь! Що додати до котлетного фаршу - картоплю чи хліб

Всі ми звикли додавати до котлетного фаршу і картоплину і хліб, як робили наші мами та бабусі. Ці інгредієнти додаються для того, щоб зробити готові м’ясні вироби пишнішими та соковитішими, передають Патріоти України.

Ось тільки варто задуматись, що краще – картопля чи хліб. Ось що думають із цього приводу досвідчені куховарки.

Подробиці

Пишні та соковиті котлети вийдуть, якщо додати овочі. Хліб, тим паче сухий, вбирає надлишки вологи з фаршу.

Для приготування потрібно:

  • фарш (краще суміш свинина та яловичина) – 400-500 гр;
  • картопля – 2 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • панірувальні сухарі, сіль, перець за смаком.

Як готувати

Очищену сиру картоплю та цибулю потрібно натерти на дрібній тертці, видалити надлишки рідини, змішати з м’ясом та додати яйце.

Потім потрібно ретельно вимішати фарш. За словами фахівців, ідеально підготовлений напівфабрикат не залишає слідів на стінах миски.

До речі, іноді не рекомендується додавати куряче яйце. Є думка, що білок робить готові котлети щільнішими, але це справа смаку.

Далі залишиться тільки сформувати котлети, обваляти їх у панірувальних сухарях і можна смажити або випікати в духовці.

Ці речі не можна позичати нікому! Дізнайтеся, чому це важливо

середа, 17 вересень 2025, 17:08

Позичати речі у друзів чи знайомих - звичне явище для багатьох з нас. І хоч іноді це здається безпечним і навіть зручним способом, не всі предмети можна позичати, якщо не хочеш створити непорозуміння або навіть конфлікт. Існують деякі речі, до яких кра...

Прокинулися і побачили це? Ось що означають ранкові прикмети!

середа, 17 вересень 2025, 16:15

Кожен з нас хоча б раз у житті задавався питанням, чи можуть ранкові прикмети впливати на наш день. Виявляється, що багато з того, що ми помічаємо з самого ранку, має своє пояснення і навіть може прогнозувати, що нас чекає попереду. Якщо ви ще не зверт...