Секрет досвідчених господинь! Що додати до котлетного фаршу - картоплю чи хліб

Всі ми звикли додавати до котлетного фаршу і картоплину і хліб, як робили наші мами та бабусі. Ці інгредієнти додаються для того, щоб зробити готові м’ясні вироби пишнішими та соковитішими, передають Патріоти України.

Ось тільки варто задуматись, що краще – картопля чи хліб. Ось що думають із цього приводу досвідчені куховарки.

Подробиці

Пишні та соковиті котлети вийдуть, якщо додати овочі. Хліб, тим паче сухий, вбирає надлишки вологи з фаршу.

Для приготування потрібно:

  • фарш (краще суміш свинина та яловичина) – 400-500 гр;
  • картопля – 2 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • панірувальні сухарі, сіль, перець за смаком.

Як готувати

Очищену сиру картоплю та цибулю потрібно натерти на дрібній тертці, видалити надлишки рідини, змішати з м’ясом та додати яйце.

Потім потрібно ретельно вимішати фарш. За словами фахівців, ідеально підготовлений напівфабрикат не залишає слідів на стінах миски.

До речі, іноді не рекомендується додавати куряче яйце. Є думка, що білок робить готові котлети щільнішими, але це справа смаку.

Далі залишиться тільки сформувати котлети, обваляти їх у панірувальних сухарях і можна смажити або випікати в духовці.

ТОП-4 нові функції WhatsApp, про які ви могли не знати

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 9:46

WhatsApp продовжує оновлюватися, і цього разу з’явилося кілька корисних функцій, які могли залишитися непоміченими. Ось що тепер можна робити у вашому улюбленому месенджері, передають Патріоти України. Діліться живими фото й Motion Photos. Тепер можна ...

Продукти, у яких найбільше прихованої солі - і ви навіть не здогадуєтесь!

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 9:15

Більшість людей вважає, що споживає небагато солі, але насправді її основна частина потрапляє в організм не з солонки, а з готових і перероблених продуктів. Цю приховану сіль додають виробники, щоб поліпшити смак, консистенцію та збільшити термін збері...