Зробити смачну квашену капусту - це мистецтво. Не кожна господиня володіє навичками її приготування. Ще й процес займає час: білокачанну капусту потрібно нашаткувати, нам’яти, смачно приправити, передають Патріоти України.
Результат ніяк не порівняти із звичайним капустяним салатом з оцтом. Хочемо поділитись із вами перевіреним рецептом, який незаслужено забули.
Для приготування знадобляться:
Очищену морквину натріть на великій терці. З капусти зніміть верхнє листя та розріжте качан на декілька частин.Так зручніше буде шаткувати на терці або різати ножем.
Підготовлені капусту та моркву потрібно просто змішати, не обминаючи, як це роблять в звичайному рецепті. Отриману масу перекладіть в банку. Якщо потрібно, овочі можна можна укладати плотніше.
Для приготування розсолу в холодній воді треба розчинити сіль. Далі ним залийте утрамбовану в банці капусту. Кришкою закривати не потрібно, а лише прикрити відрізом марлі.
Банку поставте в глибоку миску та залиште на три доби при кімнатній температурі. Обов’язково 2-3 рази на день протикайте капусту до самого низу, щоб виходило повітря.
Через три доби розсіл треба злити до миски, додати в нього цукор і горілку. Всі інгредієнти мають бути добре розмішані. Підготовленим розсолом потрібно знов залити капусту.
Секрет полягає в тому, що горілка зупиняє процес бродіння, після чого банку можна поставити в холодне місце на зберігання.
Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...
Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...