Секрет досвідчених господинь! Що додати до малосольних огірочків, щоб вони хрумтіли

Кожна господиня має свої хитрощі, які вона використовує під час засолювання огірків. Хтось шукає дубове листя, інші відкривають холодильник, де на них чекає гірчиця, треті вирушають у сад, щоб нарвати листочки вишні, передають Патріоти України.

Є ще один спосіб, який не тільки зробить малосольні огірочки хрусткими та твердими, але й подарує їм гострий смак та пряний аромат.

Подробиці

Для того щоб порадувати домашніх такими огірками, знадобиться 2 кілограми огірків. Добре промийте їх та обріжте кінчики. Після цього настає час розсолу. Для приготування на літр води слід додати 2 столові ложки солі і кілька лаврових листочків. Закип’ятіть розсіл.

На дно банки покладіть порізаний на дольки часник, кріп, листя смородини і “секретний” інгредієнт – листя і коріння хрону.

Після цього викладіть ряд огірків, потім знову слід відправити до банки спеції та заповніть так ємність до верху.

Залийте огірочки гарячим розсолом і відставте остигати. Огіркам, приготованим за цим рецептом, потрібно зовсім небагато часу, щоб засолитися, після чого можна подавати їх до столу.

Є секрет! Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 1 грудень 2025, 19:41

Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...

Вапняний наліт у душі зникне за хвилини - простий домашній трюк з пакетом і оцтом

понеділок, 1 грудень 2025, 19:15

Твердий сірий шар на душовій лійці не тільки псує вигляд ванної, а й блокує потік води, поступово пошкоджуючи сантехніку. Замість дорогих та шкідливих хімікатів спробуйте перевірений домашній метод - оцет і поліетиленовий пакет, передають Патріоти Укра...