Секрет досвідчених господинь! Що додати до тіста, щоб пиріжки довго залишалися м’якими


Коли справа стосується випічки, пише "Профіль", багато господинь зазвичай готують так, щоб вистачило всій сім’ї та на кілька днів. Проте вже на другий-третій день випічка починає черствіти, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб цього уникнути, достатньо додати в тісто лише один інгредієнт – крохмаль.

Крохмаль може бути як картопляним, так і кукурудзяним. Лайфхак працює і зі смаженими пиріжками, і з випічкою, виготовленою в духовці.

Інгредієнт додають на етапі замісу тіста прямо на борошно. Зазвичай на чотири склянки беруть одну столову ложку крохмалю. Такий трюк також робить випічку більш повітряною та ніжною.

А ви це знали? Навіщо в СРСР на емальованому посуді робили чорний обідок

середа, 19 листопад 2025, 12:40

Емальований посуд був незмінним атрибутом радянської кухні: яскраві кольори, прості форми й характерна чорна смужка по краю. Чому ж виробники посуду в СРСР наполегливо залишали цю смугу, навіть якщо вона не гармоніювала з загальним виглядом виробу, пер...

Чи треба прогрівати авто взимку? Секрети, які економлять паливо та двигун

середа, 19 листопад 2025, 12:15

Молоді водії часто питають: "Чи обов’язково довго гріти машину перед поїздкою?" Експерти розвінчують міфи та розповідають, як правильно поводитися з авто взимку, щоб не шкодити двигуну і економити пальне, передають Патріоти України. Сучасні авто не пот...