Наші бабусі вміють готувати смачні страви з картоплі. Цей овоч добре росте та родить на нашій родючій землі. Є безліч смачних страв з картоплі. Картопля після варіння може темніти через неправильне її вирощування та зберігання, передають Патріоти України.
Ймовірно, картопля перенасичена азотом або «задохнулася» від нестачі кисню при зберіганні. Почорніти можуть і підморожені плоди. Їсти почорнілу картоплю можна, для здоров’я вона жодної шкоди не несе. Для кулінарів важливіше розібратися, що додати у воду, щоб картопля не темніла.
Щоб картопля не темніла, її потрібно покласти в холодну воду щонайменше на 10 хвилин перед варінням. Хімічні сполуки почнуть окислюватися від взаємодії з киснем, якщо залишити плоди чекати варіння при кімнатній температурі.
У каструлю коренеплід потрібно кидати тільки якщо підсолена вода кипить або доходить до кипіння. Уникнути потемніння картоплі після варіння добре допомагає лавровий лист. Можна додати ложку оцту. Якщо картопля вариться на салат, можна додати огірковий або капустяний розсіл. Захистить від потемніння вода – вона має повністю покривати всі картоплини під час варіння.
Реклама на сучасних смартфонах з'являється в додатках, спливає під час роботи та може навіть проникати у системні меню. Це не лише дратує, а й часто уповільнює пристрій. Про те, як самостійно прибрати більшість таких оголошень без сторонніх програм, пи...
Посивіння – природний процес, пов'язаний зі старінням, генетикою, умовами навколишнього середовища. Також на нього впливають вітаміни q мікроелементи – їхня нестача може прискорити посивіння і навіть призвести до передчасної втрати пігменту, передають ...