Секрет досвідчених господинь! Що додати в бульйон, щоб прибрати неприємний запах

На перший погляд може здатися, що м’ясний бульйон повинен пахнути м’ясом, але коли він приготовлений зі старого м’яса, може з’явитися неприємний запах. Заглушити неприємний аромат можна і без кулінарної хімії, але краще підготуватися до процесу завчасно. Ось як варити бульйон, передають Патріоти України.

Готовий бульйон

Причиною неприємного запаху може стати кров, що залишилася у м’ясі. Тому при варінні і знімають сіру піну.

  1. Якщо бульйон вже готовий, то найкраще проварити його з морквою, цибулею та часником;
  2. Відмінно маскує запах запашний перець та куркума, паприка;
  3. Зі свіжої зелені підійде кінза, петрушка, базилік або кріп, а якщо варити вже не можна, то додайте трохи баранячого жиру.

Готуємось до приготування

Замість спроб приховати неприємний запах, спробуйте нормально підготувати м’ясо до варіння:

  • На кілька годин вимочіть його у холодній воді у холодильнику. Потім необхідно злити воду, наріжте м’ясо на шматки і починайте варити
  • Можна злити перший відвар після того, як закипить вода, а потім вже варять новий нормальний бульйон. Вважається, що так можна очистити м’ясо від залишків лікарських засобів, які могли опинитися в ньому ще за життя тварини;
  • Ще один спосіб уникнути появи неприємного аромату – це покласти м’ясо в миску з сіллю на 10-15 хвилин. Вважається, що цей спосіб допомагає краще, ніж вимочування.

Бережіться! Які хвороби можна розпізнати за станом нігтів

четвер, 12 червень 2025, 12:50

Стан нігтів може бути індикатором як місцевих проблем, так і системних захворювань. Ось список можливих хвороб і порушень, які можна запідозрити за змінами у нігтях, передають Патріоти України. Хоча нігті можуть підказати лікарю напрям для діагностики,...

Є вагомі причини! Нутриціологиня назвала продукти, які треба назавжди прибрати з раціону дітей

четвер, 12 червень 2025, 12:35

Нутриціологиня Катерина Крупкіна назвала продукти, які треба назавжди виключити з раціону дітей. На її думку, це всі ті, які мають у складі трансжири, передають Патріоти України. Найчастіше вони додані у запечених і смажених продуктах, таких як фастфуд...