Секрет досвідчених господинь! Що треба зробити, щоб випічка не ставала черствою

М’яка булка з начинкою, рулет, пиріг - хто ж не любить випічку. До чаю так приємно відрізати смачний шматок та поласувати ним. Єдина прикрість, що через деякий час після випікання випічка стає черствою. Проте є декілька секретів, як можна виправити ситуацію, передають Патріоти України.

Температурний режим

Дотримуйтесь рекомендацій, відповідно до рецептури. Якщо ви вносите свої корективи, намагайтесь не знижувати температуру випікання. На слабкому вогні випічка точно засохне ще в духовці.

Секретний інгредієнт

Разом із ним випічка може довше пролежати, залишаючись свіжою та м’якою. І це — манна крупа. Цінно, що додавати її можна майже до будь-якого тіста. Не використовують манну крупу у тісті для пельменів, у листковому, заварному та пісочному. Манку беруть у пропорції 1 ст.л. на 0,5 л рідини. Особливо це підходить для приготування хліба та пирогів.

Свіжі пиріжки

Щоб вони таким залишались, додайте у тісто картопляний крохмаль. Він робить випічку ніжною та пухкою. На 4 ст.л. муки кладуть 1 ст.л. крохмалю. Нехай ваші пиріжки та пироги бути смачними та довго залишаються м’якими. Смачного!

Забудьте про "так" та "алло": Чому у світі просунута молодь все частіше не починають розмову першою, приймаючи телефонний дзвоник, чекаючи перших слів від абонента

п’ятниця, 18 липень 2025, 12:27

Люди, котрі народилися між 1997 і 2012 роками, прозвана задовго до 2022 року поколінням Z, перестали казати "алло", відповідаючи на дзвінок, – тепер покоління до 28 років дедалі частіше просто мовчить у слухавку, пише видання Business Insider, передают...

Скільки води потрібно пити на день? Відповідь може вас здивувати

п’ятниця, 18 липень 2025, 12:05

Вживання води - одна з найкорисніших звичок, яку ми можемо виробити. Все більше людей розуміють, що правильне підтримання водного балансу корисне для тіла, розуму та краси. Але чи можна пити занадто багато води? Відповідь вас може здивувати, передають ...