Ложки, виделки, ножі, щипці для салатів, половники та інші столові прибори з часом втрачають блиск, покриваються темним нальотом, а в найгірших випадках - іржею. Розповідаємо, як повернути навіть дуже старим виробам із нержавіючої сталі їхній початковий блиск, передають Патріоти України.
Якщо прибрати наліт на столових приборах за допомогою звичайних засобів для миття посуду не вдається, пише pixelinform, достатньо прокип’ятити їх в одному диво-розчині.
В об’ємну каструлю заливаємо 2,5 л води. Вводимо в рідину по 3 столові ложки солі, соди та оцту, потім відправляємо туди вироби з нержавіючої сталі. Ставимо каструлю на плиту і включаємо вогонь вище за середній. Кип’ятимо прибори у цьому розчині не менше пів години. Після закінчення процедури від темного нальоту не залишиться й сліду! Залишиться їх тільки сполоснути в чистій воді і просушити.
Існує декілька методів консервування та зберігання продуктів, щодо яких часто можна почути неточні визначення. Маринування здійснюється із оцтом або іншою кислотою (наприклад, лимонним соком); соління - лише з додаванням солі (без оцту й іншої кислоти)...
Хочете зробити свою ранкову каву не лише смачною, а й корисною для здоров’я? Гастроентеролог, випускник Гарварду доктор Саурабх Сеті розповів, що всього дрібка кориці може перетворити звичайну каву на справжній 2еліксир молодості", передають Патріоти У...