Секрет досвідчених господинь: У чому прокип’ятити столові прибори із нержавійки, щоб сяяли чистотою

Ложки, виделки, ножі, щипці для салатів, половники та інші столові прибори з часом втрачають блиск, покриваються темним нальотом, а в найгірших випадках - іржею. Розповідаємо, як повернути навіть дуже старим виробам із нержавіючої сталі їхній початковий блиск, передають Патріоти України.

Якщо прибрати наліт на столових приборах за допомогою звичайних засобів для миття посуду не вдається, пише pixelinform, достатньо прокип’ятити їх в одному диво-розчині.

У чому прокип’ятити столові прибори

В об’ємну каструлю заливаємо 2,5 л води. Вводимо в рідину по 3 столові ложки солі, соди та оцту, потім відправляємо туди вироби з нержавіючої сталі. Ставимо каструлю на плиту і включаємо вогонь вище за середній. Кип’ятимо прибори у цьому розчині не менше пів години. Після закінчення процедури від темного нальоту не залишиться й сліду! Залишиться їх тільки сполоснути в чистій воді і просушити.

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...