Секрет досвідчених господинь: У чому прокип’ятити столові прибори із нержавійки, щоб сяяли чистотою

Ложки, виделки, ножі, щипці для салатів, половники та інші столові прибори з часом втрачають блиск, покриваються темним нальотом, а в найгірших випадках - іржею. Розповідаємо, як повернути навіть дуже старим виробам із нержавіючої сталі їхній початковий блиск, передають Патріоти України.

Якщо прибрати наліт на столових приборах за допомогою звичайних засобів для миття посуду не вдається, пише pixelinform, достатньо прокип’ятити їх в одному диво-розчині.

У чому прокип’ятити столові прибори

В об’ємну каструлю заливаємо 2,5 л води. Вводимо в рідину по 3 столові ложки солі, соди та оцту, потім відправляємо туди вироби з нержавіючої сталі. Ставимо каструлю на плиту і включаємо вогонь вище за середній. Кип’ятимо прибори у цьому розчині не менше пів години. Після закінчення процедури від темного нальоту не залишиться й сліду! Залишиться їх тільки сполоснути в чистій воді і просушити.

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...

Народні прикмети на 15 грудня. Що треба зробити на Стефанів день, а чого варто уникати, аби не втратити здоров'я

понеділок, 15 грудень 2025, 7:09

Православне свято 15 грудня за новим календарем (28 грудня за старим) - день пам'яті святителя Стефана, сповідника і архієпископа Сурозького, і Собор кримських святих. У народі - Стефанів день. За юліанським календарем - день пам'яті святого Авакума, о...