Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсолом, який готується з трьох інгредієнтів, передають Патріоти України.

Що знадобиться

  • вода – 1 л;
  • сіль – 3 ст. л.;
  • лимонна кислота – 1 год.

Порядок дій

  1. Вибирають ємність якомога більше. Заливають туди воду, засипають сіль та лимонну кислоту. Усі компоненти ретельно перемішують до розчинення.
  2. Далі в миску викладають шматки курки чи тушку. М’ясо замочують протягом 3 годин.
  3. Важлива умова: курка має бути повністю занурена в розсіл. Якщо тушка велика, то кількість інгредієнтів збільшують у 2-3 рази.
  4. Через 3 години курку промивають під проточною водою і починають приготування. При цьому слід пам’ятати, що при замочуванні м’ясо вбере частину солі, тому в процесі приготування важливо не пересолити страву.

Тиха ознака проблем із серцем - кардіологи б’ють на сполох

субота, 27 грудень 2025, 11:09

Хвороби серця залишаються провідною причиною смерті дорослих. Більшість людей асоціює їх із раптовим болем у грудях, але ранні симптоми бувають майже непомітними, передають Патріоти України. Головна тиха ознака — хронічна втома. Кардіологи зазначають,...

Це справді працює! Як легко видалити з сантехніки розводи та вапняний наліт

субота, 27 грудень 2025, 10:39

Багато жінок мають свою «секретну зброю» для чистки ванної, яка очищає навіть саму безнадійну сантехніку і заставляє її сяяти з новою силою. Про ще один такий засіб розповідає видання "Добрі новини", передають Патріоти України. «Якщо ви помітили, що ва...