Секрет досвідчених господинь! З якого м'яса виходить найсмачніша підлива - до картоплі, каші та макаронів

М'ясна підлива зробить будь-який гарнір дуже ситним. Таке доповнення потрібно просто протушкувати на сковорідці з томатним соусом. А щоб страва була в міру жирною та соковитою –-оберіть яловичину, передають Патріоти України.

Ідея приготування універсальної м'ясної підливи з яловичини до картоплі, каші та макаронів опублікована на сторінці фудблогерки Яни Гордановської (gordynovskaya) в Instagram. Для загустіння додайте борошно.

Інгредієнти:

  • 500-600 грам телятини (яблучко або ошийок)
  • 1 цибулина
  • рослинна олія для смаження
  • вершкове масло
  • 2 столові ложки борошна
  • лаврове листя, сіль, сухий часник, спеції
  • 3 чайні ложки томатної пасти
  • 450 мл. води.

Спосіб приготування:

1. Нарізати цибулю та обсмажити до готовності.

2. Нарізати телятину на невеликі шматочки.

3. Посолити, додати спеції, сухий часник, шматочок вершкового масла та смажити 20 хвилин.

4. Змішати томатну пасту з холодною водою.

5. До підсмаженої телятини додати борошно і добре розмішати.

6. Залити все томатним соусом, додати лаврове листя і накрити кришкою.

7. Тушкувати гуляш до мʼякого стану 1,5 години, періодично розмішуючи. За потреби можна додавати трішки кип'яченої води.

"Правило 20-20-20": Вправа від окуліста, яка зніме втому очей за 20 секунд, при роботі за ноутбуком

неділя, 7 вересень 2025, 12:10

Сучасне життя неможливо уявити без екранів: робота за комп’ютером, смартфони, планшети. Проте годинами дивитися в монітор небезпечно - з’являється сухість, втома й навіть погіршення зору, передають Патріоти України. Оптометрист Брайс Аппельбаум поділив...

Забудьте про дієти: ТОП-5 простих способів "розігнати" метаболізм

неділя, 7 вересень 2025, 11:08

У багатьох списках новорічних чи сезонних обіцянок "схуднути" стоїть на першому місці. Але, як наголошують дієтологи, сама втрата ваги не є гарантією здоров’я. Куди важливіше - підтримувати міцне метаболічне здоров’я, яке визначає, наскільки ефективно ...