Український кухар і блогер Олександр Огороднік в Instagram поділився роликом, у якому показав, як смачно приготувати куряче філе, передають Патріоти України.
Огороднік порекомендував перед початком приготування просушити філе рушником. Солі й перцю він не додавав, оскільки попередньо маринував м'ясо.
Перед запіканням він підсмажив курячу грудку на розігрітій пательні, попередньо додавши столову ложку олії. Смажити потрібно по дві хвилини з кожного боку. Потім зняти філе, додати трохи вершкового масла. Покласти у розігріту духовку на шість-сім хвилин.
Температура готового філе має становити 72 °С. Якщо немає кухонного термометра, готовність можна перевірити за кольором м'яса всередині, зробивши невеликий розріз. Воно має бути білим.
Лайфхак
Огороднік зазначив, що філе буде особливо соковитим, якщо дати йому трохи "відпочити". Для цього потрібно загорнути філе у фольгу й залишити на три-п'ять хвилин.
"Смакота!" – сказав блогер, спробувавши готове м'ясо.
Вино вже давно асоціюється з користю для серця, особливо коли мова йде про червоне. Проте сучасна наука все частіше звертає увагу на тонкощі цього зв’язку, передають Патріоти України. Дослідження показують, що вплив вина на серцево-судинну систему зале...
11 червня за новим календарним стилем (23 червня - за старим) - день пам'яті апостолів Варфоломія і Варнави, ікони Божої Матері "Достойно є" (Милуюча). У народі день отримав назву Знамення Тимофія. За старим календарним стилем це день пам'яті святителя...