Секрет досвідчних господинь. Навіщо до бульйону додавати бананову шкірку? Несподівана відповідь

Бульйон - не тільки смачна, а й корисна страва, яку фахівці радять їсти всім, особливо в осінній та зимовий період. Готують страву в класичному варіанті з курячого м'яса, а також з овочів та риби, навіть із яловичини. Але дуже часто бульйони можуть бути сірими, жирними і не смачними, але і цього можна легко уникнути, якщо знати кілька секретів, передають Патріоти України

Редакція FoodOboz ділиться з вами корисними порадами, як приготувати смачний, прозорий бульйон і навіщо при варінні в страву додавати бананову шкірку.Для того, щоб бульйон був наваристим та прозорим, використовуйте для цього філе або курячу грудку без шкірки.
Але, якщо вам колір бульйону не важливий і ви хочете, щоб він був ситнішим, в такому випадку можете сміливо варити бульйон з крилець, стегон, спинок разом зі шкірою. Такий бульйон буде темнішим і калорійнішим.

Навіщо до бульйону додавати при варінні бананову шкірку

Кулінари стверджують, що саме бананова шкірка зробить м'ясо в бульйоні м'яким, соковитим та ароматним. Варто відзначити, що при додаванні бананової шкірки в бульйон страва готується набагато швидше. Бананову шкірку можна додавати також в м'ясо при запіканні. Так воно буде ніжнішим, соковитішим і зі скоринкою.

Варто знати всім! ТОП-5 найнебезпечніших приладів, які ніколи не слід залишати ввімкненими

субота, 6 грудень 2025, 10:30

Експерт заявив, що сім'ї щодня користуються потенційно небезпечними пристроями, не розпізнаючи попереджувальних ознак несправностей електромережі. Це може створювати значний ризик пожежі та ураження електричним струмом, передають Патріоти України. Чара...

Бюджетно і дуже смачно! Паштет із курячих сердечок

субота, 6 грудень 2025, 9:57

Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...