Секрет досвідчних господинь! Навіщо при варінні рису додають у каструлю ложку молока

Якщо простежити за діями професійних кулінарів під час приготування рису, можна звернути увагу на одну цікаву особливість. Багато кухарів вважають за краще використовувати додатковий інгредієнт – молоко, передають Патріоти України.

Подробиці

Зазвичай у каструлю вирушає одна ложка молочного напою. Робиться це в той момент, коли вода, в якій міститься крупа, вже дійшла до кипіння. Зрозуміло, що кулінарів-початківців така дія не може не зацікавити. Відразу виникає запитання: «А навіщо потрібний молочний компонент?»

Який ефект дає молоко

Використання цього інгредієнта допомагає запобігти поширеній проблемі. Йдеться про злипання рисової крупи. За рахунок молока каша точно не вийде клейкою. Страва вийде розсипчастою. Це означає, що гарнір вийде бездоганним. Додавання до гарячої води молочного напою дає ще один цікавий ефект: каша точно не розвариться. Страва буде рівномірно розігріватися і набуде прийнятної консистенції.

Важливий нюанс

Наливати в каструлю із рисом потрібно виключно холодне молоко. Справа в тому, що важливо досягти ефекту перепаду температур, хоч він і буде мінімальним. А ось якщо використовувати теплий напій, то не вдасться гарантувати отримання розсипчастого та неклейкого рису.

Водіям на замітку! Чому кондиціонер у авто не холодить - основні причини і їх вирішення

понеділок, 2 червень 2025, 19:47

З настанням літньої спеки автомобільний кондиціонер стає незамінною частиною комфортної поїздки. Проте багато водіїв стикаються з ситуацією, коли система перестає ефективно охолоджувати повітря або з повітроводів починає надходити неприємний запах. Це ...

Інакше будуть наслідки! Скільки чашок кави можна пити на день без шкоди

понеділок, 2 червень 2025, 19:44

Загальна рекомендація щодо споживання кави для більшості здорових дорослих — до 3-4 чашок на день (приблизно 300-400 мг кофеїну), передають Патріоти України.