Секрет досвідчних господинь! Навіщо при варінні рису додають у каструлю ложку молока

Якщо простежити за діями професійних кулінарів під час приготування рису, можна звернути увагу на одну цікаву особливість. Багато кухарів вважають за краще використовувати додатковий інгредієнт – молоко, передають Патріоти України.

Подробиці

Зазвичай у каструлю вирушає одна ложка молочного напою. Робиться це в той момент, коли вода, в якій міститься крупа, вже дійшла до кипіння. Зрозуміло, що кулінарів-початківців така дія не може не зацікавити. Відразу виникає запитання: «А навіщо потрібний молочний компонент?»

Який ефект дає молоко

Використання цього інгредієнта допомагає запобігти поширеній проблемі. Йдеться про злипання рисової крупи. За рахунок молока каша точно не вийде клейкою. Страва вийде розсипчастою. Це означає, що гарнір вийде бездоганним. Додавання до гарячої води молочного напою дає ще один цікавий ефект: каша точно не розвариться. Страва буде рівномірно розігріватися і набуде прийнятної консистенції.

Важливий нюанс

Наливати в каструлю із рисом потрібно виключно холодне молоко. Справа в тому, що важливо досягти ефекту перепаду температур, хоч він і буде мінімальним. А ось якщо використовувати теплий напій, то не вдасться гарантувати отримання розсипчастого та неклейкого рису.

Психологічний тест. Що ви бачите на картинці - чашку чи два обличчя? Ваша відповідь покаже, хто ви насправді

вівторок, 28 жовтень 2025, 6:15

Погляньте на зображення і скажіть, що ви побачили першим — два обличчя чи чашку? Цей простий психологічний тест із оптичною ілюзією розкриє ваші риси характеру, спосіб мислення і навіть приховані бажання, передають Патріоти України. Психологічні тести ...

Не завжди варто поспішати! ТОП-4 мінуси передчасної заміни шин на зимові

вівторок, 28 жовтень 2025, 5:40

Немає точної дати, до якої автовласникам точно потрібно «перевзути» свій транспорт, помінявши літню резину на зимову, передають Патріоти України. Це все залежить від погодних умов, притаманних тому чи іншому регіону. Втім, є один показник, який «сигна...