Якщо простежити за діями професійних кулінарів під час приготування рису, можна звернути увагу на одну цікаву особливість. Багато кухарів вважають за краще використовувати додатковий інгредієнт – молоко, передають Патріоти України.
Зазвичай у каструлю вирушає одна ложка молочного напою. Робиться це в той момент, коли вода, в якій міститься крупа, вже дійшла до кипіння. Зрозуміло, що кулінарів-початківців така дія не може не зацікавити. Відразу виникає запитання: «А навіщо потрібний молочний компонент?»
Використання цього інгредієнта допомагає запобігти поширеній проблемі. Йдеться про злипання рисової крупи. За рахунок молока каша точно не вийде клейкою. Страва вийде розсипчастою. Це означає, що гарнір вийде бездоганним. Додавання до гарячої води молочного напою дає ще один цікавий ефект: каша точно не розвариться. Страва буде рівномірно розігріватися і набуде прийнятної консистенції.
Наливати в каструлю із рисом потрібно виключно холодне молоко. Справа в тому, що важливо досягти ефекту перепаду температур, хоч він і буде мінімальним. А ось якщо використовувати теплий напій, то не вдасться гарантувати отримання розсипчастого та неклейкого рису.
Немає нічого кращого за ароматну домашню піцу, особливо якщо її готувати легко. Легендарна кулінарка Мері Беррі поділилася своїм улюбленим рецептом тіста, який готується з усього 5 інгредієнтів, але дарує "чудовий смак", передають Патріоти України. Цей...
Відпочинок із собакою на пляжі може обернутися трагедією, якщо не врахувати низку небезпек. Британська ветеринарка Ребекка Макміллан попередила про шість смертельно небезпечних ризиків, які чатують на домашніх улюбленців біля моря, передають Патріоти У...