Секрет досвідчних господинь! Навіщо при варінні рису додають у каструлю ложку молока

Якщо простежити за діями професійних кулінарів під час приготування рису, можна звернути увагу на одну цікаву особливість. Багато кухарів вважають за краще використовувати додатковий інгредієнт – молоко, передають Патріоти України.

Подробиці

Зазвичай у каструлю вирушає одна ложка молочного напою. Робиться це в той момент, коли вода, в якій міститься крупа, вже дійшла до кипіння. Зрозуміло, що кулінарів-початківців така дія не може не зацікавити. Відразу виникає запитання: «А навіщо потрібний молочний компонент?»

Який ефект дає молоко

Використання цього інгредієнта допомагає запобігти поширеній проблемі. Йдеться про злипання рисової крупи. За рахунок молока каша точно не вийде клейкою. Страва вийде розсипчастою. Це означає, що гарнір вийде бездоганним. Додавання до гарячої води молочного напою дає ще один цікавий ефект: каша точно не розвариться. Страва буде рівномірно розігріватися і набуде прийнятної консистенції.

Важливий нюанс

Наливати в каструлю із рисом потрібно виключно холодне молоко. Справа в тому, що важливо досягти ефекту перепаду температур, хоч він і буде мінімальним. А ось якщо використовувати теплий напій, то не вдасться гарантувати отримання розсипчастого та неклейкого рису.

Розставлено крапки над "і": Експерти пояснили, чи варто вимикати Wi-Fi-роутер на ніч

четвер, 25 грудень 2025, 23:10

Домогосподарства, які намагаються зекономити на рахунках за електроенергію, попередили, що вимикати Wi-Fi-роутер на ніч - не найкраща ідея. Експерти пояснюють, що така "економія" може обернутися повільнішим інтернетом, додатковими витратами та навіть р...

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.