Секрет досвідчних господинь! Навіщо при варінні рису додають у каструлю ложку молока

Якщо простежити за діями професійних кулінарів під час приготування рису, можна звернути увагу на одну цікаву особливість. Багато кухарів вважають за краще використовувати додатковий інгредієнт – молоко, передають Патріоти України.

Подробиці

Зазвичай у каструлю вирушає одна ложка молочного напою. Робиться це в той момент, коли вода, в якій міститься крупа, вже дійшла до кипіння. Зрозуміло, що кулінарів-початківців така дія не може не зацікавити. Відразу виникає запитання: «А навіщо потрібний молочний компонент?»

Який ефект дає молоко

Використання цього інгредієнта допомагає запобігти поширеній проблемі. Йдеться про злипання рисової крупи. За рахунок молока каша точно не вийде клейкою. Страва вийде розсипчастою. Це означає, що гарнір вийде бездоганним. Додавання до гарячої води молочного напою дає ще один цікавий ефект: каша точно не розвариться. Страва буде рівномірно розігріватися і набуде прийнятної консистенції.

Важливий нюанс

Наливати в каструлю із рисом потрібно виключно холодне молоко. Справа в тому, що важливо досягти ефекту перепаду температур, хоч він і буде мінімальним. А ось якщо використовувати теплий напій, то не вдасться гарантувати отримання розсипчастого та неклейкого рису.

Гель для душу під забороною? Те, що він робить із шкірою, вас здивує

четвер, 28 серпень 2025, 17:12

Щоденний душ для більшості з нас - звична справа. Але якщо ви щоранку користуєтесь ароматним гелем для душу, це може завдати шкоди вашій шкірі. Дерматологи попереджають: надмірне використання агресивних засобів руйнує природний захисний бар’єр, висушує...

Коли схуднення йде ціною здоров’я: ТОП-7 небезпечних модних дієт

четвер, 28 серпень 2025, 16:46

Щороку з’являються нові дієти, які обіцяють швидке схуднення та "чарівне" очищення організму. Багато з них здаються привабливими завдяки гучним результатам, але насправді можуть серйозно нашкодити здоров’ю, передають Патріоти України. Експерти наголошу...