Секрет досвідчних господинь! Навіщо при варінні рису додають у каструлю ложку молока

Якщо простежити за діями професійних кулінарів під час приготування рису, можна звернути увагу на одну цікаву особливість. Багато кухарів вважають за краще використовувати додатковий інгредієнт – молоко, передають Патріоти України.

Подробиці

Зазвичай у каструлю вирушає одна ложка молочного напою. Робиться це в той момент, коли вода, в якій міститься крупа, вже дійшла до кипіння. Зрозуміло, що кулінарів-початківців така дія не може не зацікавити. Відразу виникає запитання: «А навіщо потрібний молочний компонент?»

Який ефект дає молоко

Використання цього інгредієнта допомагає запобігти поширеній проблемі. Йдеться про злипання рисової крупи. За рахунок молока каша точно не вийде клейкою. Страва вийде розсипчастою. Це означає, що гарнір вийде бездоганним. Додавання до гарячої води молочного напою дає ще один цікавий ефект: каша точно не розвариться. Страва буде рівномірно розігріватися і набуде прийнятної консистенції.

Важливий нюанс

Наливати в каструлю із рисом потрібно виключно холодне молоко. Справа в тому, що важливо досягти ефекту перепаду температур, хоч він і буде мінімальним. А ось якщо використовувати теплий напій, то не вдасться гарантувати отримання розсипчастого та неклейкого рису.

Дачникам на заміітку! Чим обробити картоплю від шкідників перед підгортанням

середа, 25 червень 2025, 12:35

Після того, як сходи картоплі сягнуть 15-20 сантиметрів заввишки, зазвичай проводиться перше підгортання картоплі, передають Патріоти України з посиланням на ТС. Ранні сорти картоплі, які підгортати будуть вже в червні, не обробляють інсектицидами, том...

Чим замінити борошно в клярі, щоб риба вийшла надзвичайно ніжною і соковитою

середа, 25 червень 2025, 12:05

Щоб приготувати смачну рибу, не завадить знання хитрощів, без яких не обійтись під час приготування страви. Важливо вибрати не тільки правильну рибу для смаження, але й знати, у чому її обваляти, щоб додати соковитості, передають Патріоти України. Риба...