Секрет господинь! Чим натерти курку, щоб розкрити усі смакові якості м’яса

Запечена в духовці курка частенько є головною стравою на святковому столі, передають Патріоти України.

Проте, щоб курка вийшла соковитою та ніжною, потрібно знати кулінарні хитрощі, як м’ясо правильно приготувати.

Подробиці

Не будь-який маринад надасть м’ясу вишуканого смаку.

Рецепт №1

Щоб курка вийшла дуже соковитою та ароматною, ресторанні кухарі натирають її медом та поливають мандариновим соком.

Нашпиговують курку часником і часточками мандарину.

Запікають у фользі протягом 30 хвилин при температурі 170 градусів.

Рецепт №2

Можна натерти тушку діжонською гірчицею, прованськими травами, розмарином, часником та сіллю.

Такий рецепт вимагає попередньої обсмажування курки на сковороді.

Потім тушку запікають у духовці за температури 180 градусів.

Курка, запечена за цим рецептом, виходить дуже ароматною і з легкими східними нотками.

Рецепт №3

Смак курячого м’яса розкривається повністю, якщо натерти тушку шавлією, перцем, кмином та великою морською сіллю.

Курку поливають оливковою олією та лимонним соком і випікають протягом години при температурі 180 градусів. А якщо залишити курку в маринаді на годину в холодильнику, то смак м’яса стане ще ніжнішим.

Джерело: ПростоВей

Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

четвер, 18 вересень 2025, 9:15

Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України. Продукти, як...

А ви це знали? Чому слід прати постільну білизну щонайменше кожні два тижні

четвер, 18 вересень 2025, 8:48

Чи знаєте ви, що ваша постільна білизна може містити до кількох мільйонів мікроскопічних мешканців? Пилові кліщі - одні з них. Для них волога, тепло та відмерла шкіра - ідеальні умови для життя. Тепер подумайте, як часто ви перете свою постільну білизн...