
Запечена в духовці курка частенько є головною стравою на святковому столі, передають Патріоти України.
Проте, щоб курка вийшла соковитою та ніжною, потрібно знати кулінарні хитрощі, як м’ясо правильно приготувати.
Не будь-який маринад надасть м’ясу вишуканого смаку.
Рецепт №1
Щоб курка вийшла дуже соковитою та ароматною, ресторанні кухарі натирають її медом та поливають мандариновим соком.
Нашпиговують курку часником і часточками мандарину.
Запікають у фользі протягом 30 хвилин при температурі 170 градусів.
Рецепт №2
Можна натерти тушку діжонською гірчицею, прованськими травами, розмарином, часником та сіллю.
Такий рецепт вимагає попередньої обсмажування курки на сковороді.
Потім тушку запікають у духовці за температури 180 градусів.
Курка, запечена за цим рецептом, виходить дуже ароматною і з легкими східними нотками.
Рецепт №3
Смак курячого м’яса розкривається повністю, якщо натерти тушку шавлією, перцем, кмином та великою морською сіллю.
Курку поливають оливковою олією та лимонним соком і випікають протягом години при температурі 180 градусів. А якщо залишити курку в маринаді на годину в холодильнику, то смак м’яса стане ще ніжнішим.
Православне свято 24 листопада за новим календарем (7 грудня за старим) - день пам'яті святої Катерини, Олександрійської мучениці (у народі - Катеринин день), а також преподобного Меркурія, пісника Києво-Печерського, а також преподобного Меркурія Черні...
Відомо, що людина проводить уві сні до третини життя. У цей час мозок відключається від зовнішнього світу, тіло відпочиває, а у внутрішньому просторі розгортаються історії, які часом здаються реальнішими за саму реальність, передають Патріоти України з...