Секрет пельменів, які не розварюються та не злипаються

Мало хто здогадається, що пельмені можна і потрібно замочувати, а при варінні вливати в каструлю склянку холодної води, передають Патріоти України.

Розповідаємо, чому в ресторанах пельмені готують таким дивним чином і якою вийде страва, якщо ви зробите так.

Подробиці

Не секрет, що пельмені погано тримають форму – відразу після потрапляння в окріп вони часто лопаються, розварюються та злипаються.

В результаті доводиться їсти пельменну кашу з водою та сметаною.

Щоб пельмені приготувалися соковитими та цілими, готуйте їх так.

Кидайте пельмені у гарячу воду, яка тільки починає закипати.

Через перепад температур пельмені лопаються. Але у гарячій воді такого не станеться.

Другий важливий аспект полягає в тому, що при дуже високій температурі склеюється крохмаль.

Якщо варити пельмені в окропі, то ризик їхнього подальшого злипання просто величезний.

Тому відразу як вода з пельменями закипить, вилийте в каструлю склянку холодної води. Дочекайтеся, коли вода знову закипить і вилийте ще одну склянку.

За такого способу приготування тісто ніколи не склеїться, а м’ясо рівномірно провариться.

І найголовніше – перед тим як відправити пельмені до каструлі, замочіть їх у воді на кілька хвилин. Тісто нагріється, насочиться водою і стане більш еластичним.

Джерело: ПростоВей

Користь чи загроза для фігури? Що варто знати про вживання сиру

п’ятниця, 20 вересень 2024, 22:10

Сир є дуже популярним продуктом, який додають практично до всіх страв – від макаронів та омлетів до бутербродів і салатів. Існує величезна кількість різновидів сиру, тому його легко використовувати в раціоні, передають Патріоти України. Хоча сир має і ...

Забудете про проблему! Як назавжди позбутися неприємного запаху взуття

п’ятниця, 20 вересень 2024, 18:30

Від неприємного запаху ніг та взуття ніхто не застрахований. Цю проблему викликають бактерії, які є джерелом смороду. З ніг вони потрапляють у взуття, а вологе середовище сприяє їхньому розмноженню, через що виникає сморід. Однак є кілька простих, але ...