Часто господині, готуючи оладки, скаржаться, що вони не завжди виходять пухкими та повітряними. Є один секрет від досвідчених кухарів, щоб оладки завжди вдавалися, передають Патріоти України.
По перше, щоб вони були пухкими, треба всі продукти заздалегідь дістати з холодильника, хоча б за 30 хвилин до приготування. Кожен інгредієнт має бути кімнатної температури. Рецепт правильних та смачних оладок читайте у подробицях, там буде ще один секрет.
Інгредієнти:
500 г кефіру
300-350 г борошна
60 г цукру
2 яйця
1 ч. л. соди
дрібка солі
олія на сковорідку
Приготування:
Спочатку треба кефір змішати з цукром, яйцем та сіллю. Потім додавайте борошно з содою й гарно вимішуйте, щоб не було грудочок.
Тепер дивіться, щоб тісто було густим й повільно стікало з ложки однією стрічкою. Щоб не розтікалося, а тримало форму. Якщо тісто рідке, то додавайте ще борошно до потрібної густини. Залиште тісто на 10 хвилин, щоб сода почала “працювати”.
Розігрійте сковорідку, налийте олії й викладайте ложкою тісто. Беріть з країв миски, не перемішуючи. Після того, як перевернете оладки, зробіть вогонь меншим, щоб вони гарно пропеклися. Викладіть готові оладки на тарілку, застелену паперовим рушником. Поки оладки тепленькі, діставайте варення або сметану та смакуйте. Смачного!
Після сезону літніх шашликів печінка часто страждає: важке м’ясо, маринади, алкоголь і дим створюють справжній марафон токсинів. Але замість чудодійної детоксикації можна допомогти органу простими змінами у харчуванні та способом життя, передають Патрі...
Експерти наголошують, що ми, як нація, досі споживаємо забагато червоного м’яса і замало риби. Однак саме раціон, багатий на рибу та морепродукти, характерний для регіонів з найвищою тривалістю життя., передають Патріоти України. Риба постачає організм...