Часто господині, готуючи оладки, скаржаться, що вони не завжди виходять пухкими та повітряними. Є один секрет від досвідчених кухарів, щоб оладки завжди вдавалися, передають Патріоти України.
По перше, щоб вони були пухкими, треба всі продукти заздалегідь дістати з холодильника, хоча б за 30 хвилин до приготування. Кожен інгредієнт має бути кімнатної температури. Рецепт правильних та смачних оладок читайте у подробицях, там буде ще один секрет.
Інгредієнти:
500 г кефіру
300-350 г борошна
60 г цукру
2 яйця
1 ч. л. соди
дрібка солі
олія на сковорідку
Приготування:
Спочатку треба кефір змішати з цукром, яйцем та сіллю. Потім додавайте борошно з содою й гарно вимішуйте, щоб не було грудочок.
Тепер дивіться, щоб тісто було густим й повільно стікало з ложки однією стрічкою. Щоб не розтікалося, а тримало форму. Якщо тісто рідке, то додавайте ще борошно до потрібної густини. Залиште тісто на 10 хвилин, щоб сода почала “працювати”.
Розігрійте сковорідку, налийте олії й викладайте ложкою тісто. Беріть з країв миски, не перемішуючи. Після того, як перевернете оладки, зробіть вогонь меншим, щоб вони гарно пропеклися. Викладіть готові оладки на тарілку, застелену паперовим рушником. Поки оладки тепленькі, діставайте варення або сметану та смакуйте. Смачного!
Перекази з картки на картку в Україні давно стали звичними для мільйонів громадян. Люди щодня надсилають гроші родичам, друзям або оплачують послуги. Але не всі знають, які суми можна переказувати без ризику отримати штраф від податкової або платити по...
Набряки ніг влітку — часта проблема, особливо у спеку, коли судини розширюються, а рідина затримується в тканинах. Ось дієві поради, як полегшити або запобігти цьому, передають Патріоти України. Норма: 1,5–2 л чистої води на день (без врахування чаю, к...