Часто господині, готуючи оладки, скаржаться, що вони не завжди виходять пухкими та повітряними. Є один секрет від досвідчених кухарів, щоб оладки завжди вдавалися, передають Патріоти України.
По перше, щоб вони були пухкими, треба всі продукти заздалегідь дістати з холодильника, хоча б за 30 хвилин до приготування. Кожен інгредієнт має бути кімнатної температури. Рецепт правильних та смачних оладок читайте у подробицях, там буде ще один секрет.
Інгредієнти:
500 г кефіру
300-350 г борошна
60 г цукру
2 яйця
1 ч. л. соди
дрібка солі
олія на сковорідку
Приготування:
Спочатку треба кефір змішати з цукром, яйцем та сіллю. Потім додавайте борошно з содою й гарно вимішуйте, щоб не було грудочок.
Тепер дивіться, щоб тісто було густим й повільно стікало з ложки однією стрічкою. Щоб не розтікалося, а тримало форму. Якщо тісто рідке, то додавайте ще борошно до потрібної густини. Залиште тісто на 10 хвилин, щоб сода почала “працювати”.
Розігрійте сковорідку, налийте олії й викладайте ложкою тісто. Беріть з країв миски, не перемішуючи. Після того, як перевернете оладки, зробіть вогонь меншим, щоб вони гарно пропеклися. Викладіть готові оладки на тарілку, застелену паперовим рушником. Поки оладки тепленькі, діставайте варення або сметану та смакуйте. Смачного!
21 квітня за новим стилем (4 травня за старим) вшановують пам'ять священномученика Януарія, мучеників Прокла, Феодора і Фавста, а також патріарха Максиміана Константинопольського. За старим юліанським календарем сьогодні вшановують апостола від сімдеся...
Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго., передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У холодиль...