Приготування котлет – це найпростіше в кулінарії. Але не у всіх вони виходять соковитими та смачними. Це тому що навіть на перший погляд у простих рецептах є свої нюанси. І їх варто враховувати, щоб приготувати дійсно дивовижні котлети, передають Патріоти України.
Фарш робимо самостійно, перемелюємо мясо на м’ясорубці. А для отримання м’яких, м’ясних котлет, варто використовувати 2-3 види м’яса (яловичина – свинина, яловичина – індичка тощо). Купуємо тільки добірне м’ясо.
Важливо, щоб продукти добре поєднувалися один з одним: більше сухого, менше жирного. Якщо не дотримуватися цих аспектів, то отримаємо несмачну і дуже жирну страву.
Під час приготування рибних котлет краще використовувати велику рибу, у неї менше дрібних кісток, а отже, час для готування витрачається менше. Добре підійде палтус, тріска, лосось.
Шматочки риби та м’яса слід прокрутити через дрібну решітку. Такий фарш матиме дрібну, однорідну структуру. А для того щоб створити стійку форму й отримати насичений смак, слід сюди додати цибулю, хліб, яйце та сіль.
Потім змішуємо 2-3 види фаршу і ставимо на півгодини в холодильник. Тоді ймовірність того, що м’ясо розвалиться на сковорідці, ще більше скоротиться.
Якщо ж час на приготування страви обмежений, то варто протягом 5-7 хвилин мішати фарш. Також можна додати вершки в рибні котлети, щоб надати ніжності або лимонну кислоту для посилення смаку риби.
Перед тим як приступити до ліплення, варто змочити руки: по-перше – дезінфекція, по-друге – не прилипатиме до рук фарш. З високою часткою ймовірності, більші котлети будуть соковитими, ніж менші за формою.
Перед тим як приступити до смаження обов’язково надайте форму всім котлетам. Для краси потрібно зробити їх однакової форми і розмірів.
Якими виходитимуть котлети безпосередньо залежить від самої сковорідки. Використовуємо тільки хорошу сковороду – з товстим дном або антипригарним покриттям. Для початку варто розігріти, а потім додати олію і знову прогріти. Смажимо котлети на середньому вогні.
У перший раз перевертаємо через 1-2 хвилини, а потім кожні 2-3 хвилини. Відразу збільшуємо вогонь, щоб швидше утворилася скоринка. Потім трохи зменшуємо і додаємо трохи води, після залишаємо на плиті до готовності страви. Готовність котлет перевіряємо, натиснувши ножем або виделкою: якщо сік світлий, страву можна подавати на стіл.
Увімкніть і розігрійте духову піч до двохсот градусів, потім змастіть лист олією, розкладіть котлети і поставте їх в духову шафу випікатись. Як минуть п’ятнадцять – двадцять хвилин додайте половину склянки води на деко і запікайте котлети ще 10-20 хв.
На панелі мультиварки обираємо режим смаження або випічка, кладемо на дно і закриваємо кришкою. Кожні 10-15 хвилин потрібно перевертати котлети. Загалом треба готувати 10-35 хвилин.
Якщо є пароварка, то треба лише наповнити, написаний у посібнику користувача, об’єм води, покладіть котлети і почніть готувати, враховуючи склад фаршу:
Коли пароварки немає, то можна готувати на паровій бані. Закип’ятіть воду в каструлі, поверх встановіть друшляк так, щоб він не зачіпав воду, і прикрийте кришкою.
Решето і сотейник за формою мають бути співмірними. Котлети легко поєднуються з будь-яким гарніром і підходять під будь-яке збалансоване харчування, бо мають дуже корисні властивості, необхідні організму.
Важко уявити своє життя без картоплі. Але буває так, що навіть цей дуже простий інгредієнт можна досить легко зіпсувати. Сьогодні ми поговоримо про те, які саме лайфхаки можна застосувати щодо цього овоча, передають Патріоти України. Є ще один варіант:...
Православне свято 21 листопада за новим календарем (4 грудня за старим) - Введення в храм Пресвятої Богородиці, одне з двунадесятих, тобто, найбільших православних свят. У народі його також називають Третя Пречиста. Раніше ми розповідали про історію ць...