Секрет пухкого омлету: Як приготувати ресторанну страву вдома

Яйця - завжди чудовий вибір для швидкого та смачного обіду. Омлет ідеально підходить для додавання різних інгредієнтів: перцю, грибів, сиру та інших улюблених начинок. Але навіть з невеликої кількості продуктів іноді складно приготувати пухкий омлет, передають Патріоти України.

Експерти Taste of Home розкрили секрет, як зробити омлет одночасно повітряним і ситним. Для цього потрібно виконати одну дуже важливу справу перед тим, як викласти яйця на сковороду.

Як приготувати пухкий омлет:

  1. Візьміть два яйця, розбийте їх і розділіть білки та жовтки у дві різні миски.
  2. Злегка збийте жовтки, додайте сіль і перець, відставте в сторону.
  3. Білки інтенсивно збийте віничком до стійких піків.
  4. Обережно з’єднайте збиті білки з жовтками.
  5. Розтопіть трохи вершкового масла у сковороді з антипригарним покриттям і готуйте суміш на середньому вогні 8–10 хвилин.
  6. Складіть омлет навпіл і подавайте.

Таке окреме збивання білків робить омлет ніжним і повітряним, ніби ресторанної якості. Для ще більшого смаку можна додати в жовтки ложку сметани, грецького йогурту або сушені трави.

Якщо хочете поживніший омлет, додавайте овочі, шинку або сир на сковороду перед тим, як загортати омлет.

Пліснява у ванній? Ось як швидко позбутися її назавжди

вівторок, 7 жовтень 2025, 16:12

Пліснява у ванній - не лише неприємний вигляд і запах, а й серйозна загроза здоров’ю. Висока вологість і недостатня вентиляція створюють ідеальні умови для її появи. Але існують прості способи позбутися цього небажаного гостя, передають Патріоти Україн...

Ви готуєте курку неправильно! Шефи розкрили головний секрет

вівторок, 7 жовтень 2025, 12:05

Скільки разів куряча грудка виходила сухою та прісною? Троє шеф-кухарів поділилися одним простим секретом, який робить курку ніжною, соковитою та ароматною, передають Патріоти України. Всі троє кухарів радять: не маринуйте, а засолюйте. Засолювання змі...