Секрет рецепта котлет із їдалень з минулого - ось чому вони були такими смачними

Зробити смачні котлети - завдання непросте, особливо коли ще збереглася пам'ять про "ті самі", з їдальні. Тут, як не готуй, все одно не вийде так само смачно. Чи все-таки вийде? Виявляється, якщо знати парочку секретів, котлети вийдуть точнісінько як раніше, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Щоб приготувати, вам знадобиться

Перш ніж перейти до фішки "тих" смачних, соковитих котлет, варто в цілому знати, який у них був склад. Тому перевірте, чи є у вас всі необхідні компоненти. За рецептом потрібно:

  • фарш м'ясний — 600 г;
  • чорний хліб — 0,5 буханця (350 г);
  • вода або молоко — близько 0,5 склянки;
  • цибуля — 1-2 головки;
  • часник — 1-2 зубчики (за бажанням);
  • олія для смаження;
  • сіль, мелений перець — на свій смак.

Як приготувати

Крок 1. Підготуйте хліб. Зріжте кірки зі скибкою житнього хліба, замочіть м'якуш у воді або молоці, а скоринки підсушіть.

Крок 2. Приготуйте начинку. Розкришіть розбухлий м'якуш і додайте фарш, сіль, мелений перець, подрібнені цибулю та часник.

Крок 3. Вимісити масу. Ретельно вимісити всі інгредієнти, щоб вийшла липка маса.

Крок 4. Приготуйте котлети. Сформуйте котлети потрібного розміру та форми, а потім обваляйте їх у підсушених хлібних крихтах.

Крок 5. Запечіть котлети. Варіанти приготування: посмажте котлети на сковороді з двох боків до готовності або обсмажте і потім запікайте на деко в духовці при температурі 200 градусів. Час приготування залежить від властивостей духовки та товщини котлет.

Секрет "тих самих" котлет із їдальні

Котлети, виготовлені за рецептом з минулого, відрізняються від сучасних версій. Вони виходять соковитими та легкими завдяки особливостям приготування. На відміну від сучасних рецептів, де одне м'ясо, до тих котлет додавали багато хліба, іноді майже в рівних пропорціях. Це робилося не для здешевлення продукту, а з метою надати котлетам соковитість і легкість. Незвичайно було й те, що котлети не смажили, а запікали у духовці. Це робило страву ніжною та соковитою. А приготовлені у такий спосіб котлети ставали дієтичними та корисними порівняно з тими, що готувалися на сковороді.

Народні прикмети на 23 листопада: Не забудьте посвятити хліб-сіль. Що не можна робити цього дня, щоб не відвернути щастя, а що варто здійснити

субота, 23 листопад 2024, 7:05

Православне свято 23 листопада за новим календарем (6 грудня за старим) - день пам'яті святителя Амфілохія. Також сьогодні поминають усіх, в Україні голодом заморенних. За юліанським календарем - день пам'яті апостолів від 70-ти - Іродіона, Ераста, Олі...

Творять дива! Названо продукти, які корисні для судин та допомагають уникнути хвороб

субота, 23 листопад 2024, 6:47

Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...