Секрет рецепта котлет із їдалень з минулого - ось чому вони були такими смачними

Зробити смачні котлети - завдання непросте, особливо коли ще збереглася пам'ять про "ті самі", з їдальні. Тут, як не готуй, все одно не вийде так само смачно. Чи все-таки вийде? Виявляється, якщо знати парочку секретів, котлети вийдуть точнісінько як раніше, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Щоб приготувати, вам знадобиться

Перш ніж перейти до фішки "тих" смачних, соковитих котлет, варто в цілому знати, який у них був склад. Тому перевірте, чи є у вас всі необхідні компоненти. За рецептом потрібно:

  • фарш м'ясний — 600 г;
  • чорний хліб — 0,5 буханця (350 г);
  • вода або молоко — близько 0,5 склянки;
  • цибуля — 1-2 головки;
  • часник — 1-2 зубчики (за бажанням);
  • олія для смаження;
  • сіль, мелений перець — на свій смак.

Як приготувати

Крок 1. Підготуйте хліб. Зріжте кірки зі скибкою житнього хліба, замочіть м'якуш у воді або молоці, а скоринки підсушіть.

Крок 2. Приготуйте начинку. Розкришіть розбухлий м'якуш і додайте фарш, сіль, мелений перець, подрібнені цибулю та часник.

Крок 3. Вимісити масу. Ретельно вимісити всі інгредієнти, щоб вийшла липка маса.

Крок 4. Приготуйте котлети. Сформуйте котлети потрібного розміру та форми, а потім обваляйте їх у підсушених хлібних крихтах.

Крок 5. Запечіть котлети. Варіанти приготування: посмажте котлети на сковороді з двох боків до готовності або обсмажте і потім запікайте на деко в духовці при температурі 200 градусів. Час приготування залежить від властивостей духовки та товщини котлет.

Секрет "тих самих" котлет із їдальні

Котлети, виготовлені за рецептом з минулого, відрізняються від сучасних версій. Вони виходять соковитими та легкими завдяки особливостям приготування. На відміну від сучасних рецептів, де одне м'ясо, до тих котлет додавали багато хліба, іноді майже в рівних пропорціях. Це робилося не для здешевлення продукту, а з метою надати котлетам соковитість і легкість. Незвичайно було й те, що котлети не смажили, а запікали у духовці. Це робило страву ніжною та соковитою. А приготовлені у такий спосіб котлети ставали дієтичними та корисними порівняно з тими, що готувалися на сковороді.

Не викидайте воду після варіння рису: ТОП-3 причини, чому вона справжній скарб

неділя, 14 грудень 2025, 5:40

Вода, у якій варили рис, - це не просто залишок після приготування. Вона містить поживні речовини, які можуть перетворити ваше волосся, шкіру та навіть рослини! Ось три способи використання цього природного продукту вдома, передають Патріоти України. Р...

Що ви помітили першим на цьому малюнку? Ваша відповідь розкриє секрети вашої особистості

субота, 13 грудень 2025, 19:06

На перший погляд це звичайна ілюстрація. Але те, що ви помітили першим, може розповісти про вас більше, ніж ви думаєте. Психологічні тести на основі першого враження вже багато років користуються популярністю - вони поєднують легкість гри з можливістю ...