Секрет розкрито! Як успішні люди починають свій день: ТОП-10 звичок для продуктивності

Чи звертали ви увагу, що деякі люди завжди виглядають бадьорими і повними енергії, незважаючи на те, наскільки рано вони прокидаються? Для багатьох з нас ранок може бути справжнім викликом: ми поспіхом намагаємося все встигнути, часто ігноруючи власні потреби, передають Патріоти України.

Проте ті, хто знаходить час для себе з самого ранку, знають секрети, які роблять їхні дні особливими. Впровадьте ці прості звички у свою ранкову рутину, щоб почуватися свіжими та продуктивними, радить видання eatthis.com.

Ранкова розтяжка

Очікуючи ліфт, виконайте хоча б 10 присідань. Це допоможе зберегти рухливість стегон та щиколоток, зміцнити ноги та загалом підтримувати тіло у тонусі, запобігаючи віковим проблемам. Після тривалої нічної нерухомості ваше тіло потребує розтяжки. Три-п’ять хвилин таких вправ значно покращать ваше самопочуття. Включіть до своїх ранкових вправ такі елементи, як повороти хребта, поза малюка та випади, щоб розслабити м’язи. Не забудьте також покрутити головою для зняття напруги з шиї та плечей.

Відмовтеся від електроніки

Не варто користуватися комп’ютером, телефоном чи іншими гаджетами одразу після пробудження. "Використовуйте ранок для активності та очищення свідомості. У вас є цілий день для роботи з пристроями, тож зосередьтесь на собі зранку", – говорить тренер Аріель Ясеволі.

Природне пробудження

Для більш здорового початку дня спробуйте використовувати будильник, який замість звуку будить світлом. "Це дозволяє вам природно завершити цикл сну, замість різкого пробудження", – каже Ясеволі. Таке пробудження сприяє збалансуванню гормонів, зменшує втому та підвищує ефективність сну.

Дихальні вправи

Цей простий метод підзарядки енергією можна виконувати навіть не встаючи з ліжка. Вдихайте через ніс три секунди, затримуйте дихання на шість секунд, потім видихайте через рот п’ять секунд. Повторіть 10 разів, бажано тричі на день.

"Дихання – це життєво важлива функція, але ми використовуємо лише малу частину можливостей наших легень. 70% токсинів у вашому тілі виводяться через легені. Коли ми не видихаємо токсини, ми накопичуємо їх у своєму організмі, що може призвести до накопичення жиру", – пояснює експерт з харчування Деріл Джоффр.

Сніданок – основа дня

"Здоровий сніданок задає правильний тон на весь день. Коли ви даєте своєму організму необхідні поживні речовини, ви почуваєтесь бадьорими і мотивованими", – каже професор соціології Маріка Ліндгольм. Пропуск сніданку може призвести до того, що ви будете спокушатися на шкідливу їжу.

Детокс-чай

Деріл Джоффр рекомендує починати ранок з детокс-чаю. Напій з імбирем, куркумою та лимоном зменшує запалення, викликане кислим середовищем в організмі.

Рецепт детокс-чаю:

  • Закип’ятіть воду.
  • Наріжте шматочки органічної куркуми та імбиру (чим дрібніше, тим краще).
  • Коли вода закипить, зніміть її з вогню і додайте імбир, куркуму та щіпку чорного перцю (він підсилює дію куркуми у 20 разів).
  • Дайте настоятися 10 хвилин.
  • Налийте у чашку, додайте лимон. Приготуйте більше і зберігайте залишки в холодильнику для холодного чаю.

Зосередженість на позитивних намірах

Починайте свій день з чіткого наміру щодо того, що ви плануєте зробити, особливо в контексті вашого здоров’я. "Перед тим, як встати з ліжка, зробіть 10 глибоких вдихів животом. Наприкінці цього ритуалу визначте свій намір на день. Намір може бути таким: "Я буду вдячний за своє здоров’я" або мантра на зразок: "Їжа, яку я сьогодні їм, будує моє тіло на завтра", – радить експертка Ліза Кіндер.

Зручний одяг

Щоранку вибирайте комфортний одяг, який дозволяє вільно рухатись. Найкраще обирати зручне взуття, щоб легко підійматись сходами або виходити на прогулянку під час обідньої перерви. "Незручне взуття може змусити вас користуватися ліфтами замість сходів, а тісний одяг обмежує рухи, сповільнює дихання та кровообіг", – зазначає Ліндгольм.

Корисні пози

Стояння у позі "Диво-жінки", коли ноги на ширині плечей, а руки на стегнах, може впливати на хімічні процеси в організмі і надавати відчуття сили. "Це особливо корисно перед стресовими ситуаціями, але чому б не використовувати цю силу щодня зранку? Глибоко вдихніть, прийміть сильну позу і відчуйте себе супергероєм", – наголошує Ліндгольм.

Прогулянка на свіжому повітрі

Виходьте на прогулянку, або, ще краще, ходіть пішки на роботу, якщо це можливо. Ходьба – це найпростіший і часто недооцінений аспект фітнесу. "Прогулянка – це найефективніший спосіб уникнути набору ваги, підвищити ясність розуму і залишатись активним протягом дня", – підкреслює Ясеволі.

Дачникам на замітку! Коли копати картоплю 2024 року, щоб добре збереглася: найкращі дати

середа, 14 серпень 2024, 22:00

Коли і як цього року копати картоплю: поради та дати за місячним календарем, передають Патріоти України. Термін початку викопування картоплі залежить від багатьох факторів. Зокрема, від сорту, погоди, часу посадки, догляду тощо. Ранні сорти картоплі дл...

Не робіть помилок! Названо посуд, який в жодному разі не можна мити в посудомийній машині

середа, 14 серпень 2024, 21:45

Ці 15 видів посуду в жодному разі не можна класти в посудомийну машину. Ретельно вивчіть перелік, щоб нічого не зіпсувати, передають Патріоти України. Багато українців вже не може уявити своє життя без посудомийної машини. Однак, слід запам'ятати, що д...