Секрет в одному простому продукті! Як зробити пиріжки без дріжджів, які довго не черствіють і м’які

Багато господинь вважають за краще не використовувати крохмаль у кулінарії. Кожна на те має своє пояснення, передають Патріоти України.

Але є й такі кулінари, які вважають, що за допомогою крохмалю – картопляного чи кукурудзяного – можна покращити якість знайомих страв, у тому числі продовжити свіжість випічки.

Подробиці

Вважається, що якщо додати крохмаль у бездрожжеве тісто для пиріжків, то випічка довго залишатиметься м’якою та свіжою.

При цьому тісто вийде універсальним, а як начинку можна буде використовувати будь-які інгредієнти.

Пишними та м’якими пиріжки вийдуть, якщо додати в тісто картопляний або кукурудзяний крохмаль.

За своїми властивостями обидва продукти абсолютно однакові, але кукурудзяний крохмаль вважається повітрянішим.

Так, наприклад, на 350 г муки треба взяти 50 г крохмалю. Можна замішувати тісто і при співвідношенні 300 г борошна та 100 г крохмалю.

Борошно слід попередньо просіяти, потім додати до нього крохмаль, перемішати та додати до рідкої основи для майбутнього тіста.

Кулінари запевняють, що пиріжки виходять такими ж ніжними та повітряними при випіканні, як і при використанні дріжджів.

Не сміття, а скарб: Чим корисна горіхова шкаралупа

субота, 20 грудень 2025, 23:10

Більшість людей після очищення горіхів просто викидають шкаралупу. Займайтеся нею інакше - вона може стати корисною у саду, вдома та навіть для догляду за собою, передають Патріоти України. Перед використанням шкаралупу слід ретельно промити та висушит...

Не снідайте в такий час - це збільшує ризик серцевого нападу

субота, 20 грудень 2025, 19:15

Все більше людей починають день з кави, відкладаючи сніданок. Дослідження з Mass General Brigham (Бостон) показало, що пізні сніданки підвищують ризик смерті та серцевих проблем, передають Патріоти України. Причина – порушення режиму харчування та пізн...