Секрет від досвідчених господинь: Що зробити з картоплею, щоб вона не пригорала і була золотистою - прості лайфхаки

Смажена картопля вважається однією з найпростіших страв, але в багатьох людей з нею виникають проблеми. Овоч може горіти, прилипати до сковорідки, розвалюватись, передають Патріоти України.

Як правильно смажити картоплю зі скоринкою:

1. Картоплю потрібно добре помити і почистити.

2. Шматочки повинні бути однаковими. Після нарізання картоплю потрібно промити в холодній воді, щоб очистити її від залишків крохмалю.

3. Особливо важливо просушити вологі шматочки паперовим рушником. Якщо залишити їх мокрими – олія шипітиме, і хрусткої скоринки не буде.

4. Смажити картоплю потрібно на сковорідці з товстим дном.

5. Олію потрібно дуже добре розігріти. В неї рівним шаром закинути картоплю.

6. Для скоринки потрібно смажити картоплю без кришки на великому вогні. Довго смажити не потрібно – всього декілька хвилин.

7. Потім потрібно перевернути картоплю 4-5 разів, щоб овоч не пригорів.

8. Буде дуже смачно, якщо додавати до картоплі цибулю. її потрібно нарізати і додавати за 4-5 хвилин до готовності картоплі.

9. На цьому етапі можна додати часник, улюблені приправи, зелень.

10. Оптимальний час смаження картоплі – 20-30 хвилин. Але потрібно звертати увагу на потужність плити та сорту картоплі.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...