Смажена картопля вважається однією з найпростіших страв, але в багатьох людей з нею виникають проблеми. Овоч може горіти, прилипати до сковорідки, розвалюватись, передають Патріоти України.
Як правильно смажити картоплю зі скоринкою:
2. Шматочки повинні бути однаковими. Після нарізання картоплю потрібно промити в холодній воді, щоб очистити її від залишків крохмалю.
3. Особливо важливо просушити вологі шматочки паперовим рушником. Якщо залишити їх мокрими – олія шипітиме, і хрусткої скоринки не буде.
4. Смажити картоплю потрібно на сковорідці з товстим дном.
5. Олію потрібно дуже добре розігріти. В неї рівним шаром закинути картоплю.
6. Для скоринки потрібно смажити картоплю без кришки на великому вогні. Довго смажити не потрібно – всього декілька хвилин.
7. Потім потрібно перевернути картоплю 4-5 разів, щоб овоч не пригорів.
8. Буде дуже смачно, якщо додавати до картоплі цибулю. її потрібно нарізати і додавати за 4-5 хвилин до готовності картоплі.
9. На цьому етапі можна додати часник, улюблені приправи, зелень.
10. Оптимальний час смаження картоплі – 20-30 хвилин. Але потрібно звертати увагу на потужність плити та сорту картоплі.
Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...
Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...