Секрет від досвідчених господинь: Що зробити з картоплею, щоб вона не пригорала і була золотистою - прості лайфхаки

Смажена картопля вважається однією з найпростіших страв, але в багатьох людей з нею виникають проблеми. Овоч може горіти, прилипати до сковорідки, розвалюватись, передають Патріоти України.

Як правильно смажити картоплю зі скоринкою:

1. Картоплю потрібно добре помити і почистити.

2. Шматочки повинні бути однаковими. Після нарізання картоплю потрібно промити в холодній воді, щоб очистити її від залишків крохмалю.

3. Особливо важливо просушити вологі шматочки паперовим рушником. Якщо залишити їх мокрими – олія шипітиме, і хрусткої скоринки не буде.

4. Смажити картоплю потрібно на сковорідці з товстим дном.

5. Олію потрібно дуже добре розігріти. В неї рівним шаром закинути картоплю.

6. Для скоринки потрібно смажити картоплю без кришки на великому вогні. Довго смажити не потрібно – всього декілька хвилин.

7. Потім потрібно перевернути картоплю 4-5 разів, щоб овоч не пригорів.

8. Буде дуже смачно, якщо додавати до картоплі цибулю. її потрібно нарізати і додавати за 4-5 хвилин до готовності картоплі.

9. На цьому етапі можна додати часник, улюблені приправи, зелень.

10. Оптимальний час смаження картоплі – 20-30 хвилин. Але потрібно звертати увагу на потужність плити та сорту картоплі.

Не робіть помилок! Вчені назвали каву, яка руйнує судини і може навіть нашкодити серцю

четвер, 13 листопад 2025, 18:50

Норвезькі вчені провели дослідження протягом 20 років і встановили, що споживання нефільтрованої кави підвищує ризик смерті від серцево-судинних хвороб порівняно з фільтрованою, передають Патріоти України. Головний секрет виявився неймовірно простим — ...

Не робіть помилок! Через цю популярну зачіску може випадати волосся

четвер, 13 листопад 2025, 12:45

Популярний модний аксесуар - шпилька-кіготь (крабик) - може бути причиною випадіння волосся і навіть алопеції у жінок. Провідна трихологиня Рейчел Валентайн заявила, що часте використання цих затискачів призводить до того, що жінки скаржаться на відсту...