Секрет від досвідчених господинь: Що зробити з картоплею, щоб вона не пригорала і була золотистою - прості лайфхаки

Смажена картопля вважається однією з найпростіших страв, але в багатьох людей з нею виникають проблеми. Овоч може горіти, прилипати до сковорідки, розвалюватись, передають Патріоти України.

Як правильно смажити картоплю зі скоринкою:

1. Картоплю потрібно добре помити і почистити.

2. Шматочки повинні бути однаковими. Після нарізання картоплю потрібно промити в холодній воді, щоб очистити її від залишків крохмалю.

3. Особливо важливо просушити вологі шматочки паперовим рушником. Якщо залишити їх мокрими – олія шипітиме, і хрусткої скоринки не буде.

4. Смажити картоплю потрібно на сковорідці з товстим дном.

5. Олію потрібно дуже добре розігріти. В неї рівним шаром закинути картоплю.

6. Для скоринки потрібно смажити картоплю без кришки на великому вогні. Довго смажити не потрібно – всього декілька хвилин.

7. Потім потрібно перевернути картоплю 4-5 разів, щоб овоч не пригорів.

8. Буде дуже смачно, якщо додавати до картоплі цибулю. її потрібно нарізати і додавати за 4-5 хвилин до готовності картоплі.

9. На цьому етапі можна додати часник, улюблені приправи, зелень.

10. Оптимальний час смаження картоплі – 20-30 хвилин. Але потрібно звертати увагу на потужність плити та сорту картоплі.

Все просто! Як прибрати неприємний запах із холодильника

середа, 10 грудень 2025, 18:45

Неприємний запах у холодильнику виникає швидко, навіть якщо холодильник регулярно мити й стежити за продуктами. Достатньо одного зіпсованого інгредієнта або відкритої упаковки, щоб усередині з’явився стійкий аромат, який не зникає одразу після прибиран...

Це справді працює! Як перестати заїдати стрес

середа, 10 грудень 2025, 17:45

Їсти, коли на роботі конфлікт, їсти, коли в сім'ї розлади та постійно заїдати будь-який стрес — з такою проблемою стикається кожна третя людина. Як результат ми отримуємо проблеми зі здоров'ям і зайву вагу. Експерти кажуть: не дозволяйте своїм емоціям ...