Секрет від господинь: Що додати у квашену капусту, щоб вона довго зберігалася

Навіть той факт, що ви зберігаєте квашену капусту в холодильнику чи підвалі не гарантує, що вона може довго зберігатися та не зіпсується. На це впливають багато факторів: тара, температура і самий рецепт., передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію і розповість, як приготувати квашену капусту, щоб вона довго зберігалася.

Тара

Для квашення найкраще підходить скляна банка чи емальований металевий посуд. В жодному разі не пластикові контейнери. Додатково потрібно використовувати гніт, завдяки якому квашена капуста може зберігатися півроку.

Температура

Як правило, вона повинна бути досить низькою. Оптильною вважається від 0 до +4 градусів Цельсія.

Декілька хитрощів:

  • Розсіл має повністю покривати шар капусти.
  • Зверху на капусту можна налити невелику кількість рослинної рафінованої олії.
  • Для того, щоб продовжити термін зберігання, можна додати у розсіл трохи більше солі, ніж зазвичай, а до самої заготівлі – ягоди журавлини.Вони роблять заготовку смачнішою та містять речовини, які є натуральними природними консервантами

Вся користь у шкірці? Дієтологи пояснили, чи безпечно їсти ківі без очищення

субота, 6 вересень 2025, 18:48

Звичка чистити ківі перед вживанням може відійти у минуле. У Голлівуді та соцмережах активно обговорюють новий тренд: їсти ківі разом зі шкіркою, передають Патріоти України. Популярності йому додала акторка Дженна Ортега, зірка серіалу «Венздей», яка п...

Лише спробуйте! Цей дешевий засіб усуне запахи в домі краще за будь-який освіжувач

субота, 6 вересень 2025, 17:10

Оцет - продукт, який є майже на кожній кухні, але його можливості виходять далеко за межі кулінарії. Багато господинь уже давно використовують його для прибирання: він змиває жир, видаляє накип і цвіль, пом’якшує тканини під час прання та навіть відляк...