Секрет від господинь: Що додати у квашену капусту, щоб вона довго зберігалася

Навіть той факт, що ви зберігаєте квашену капусту в холодильнику чи підвалі не гарантує, що вона може довго зберігатися та не зіпсується. На це впливають багато факторів: тара, температура і самий рецепт., передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію і розповість, як приготувати квашену капусту, щоб вона довго зберігалася.

Тара

Для квашення найкраще підходить скляна банка чи емальований металевий посуд. В жодному разі не пластикові контейнери. Додатково потрібно використовувати гніт, завдяки якому квашена капуста може зберігатися півроку.

Температура

Як правило, вона повинна бути досить низькою. Оптильною вважається від 0 до +4 градусів Цельсія.

Декілька хитрощів:

  • Розсіл має повністю покривати шар капусти.
  • Зверху на капусту можна налити невелику кількість рослинної рафінованої олії.
  • Для того, щоб продовжити термін зберігання, можна додати у розсіл трохи більше солі, ніж зазвичай, а до самої заготівлі – ягоди журавлини.Вони роблять заготовку смачнішою та містять речовини, які є натуральними природними консервантами

Їсти з шкіркою чи чистити? Правда про фрукти та овочі, якої не розкажуть продавці

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 7:12

Більшість людей досі сперечається: мити чи чистити, з шкіркою чи без? Дослідники наголошують - саме в шкірці міститься найбільше користі, але водночас і найбільше хімії, передають Патріоти України. Саме в ній зосереджена клітковина, вітаміни, антиоксид...

Народні прикмети на 10 жовтня. Що цього дня здавна робили українці, аби позбутись хвороб і бід

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 7:10

10 жовтня за новим церковним календарем (23 жовтня за старим) - день пам'яті мучеників Євлампія та Євлампії. За старим календарним стилем - день пам'яті мученика Каллістрата і дружини його, а також преподобного Саватія. . Євлампій і Євлампія були брат...