Секрет від справжніх господинь: А ви знали, навіщо замочувати одяг в оцті? Усуне одні з найскладніших плям

Одними із найскладніших є плями від жирної їжі. Та як би ми не намагалися їх уникати, вони переслідують нас всюди - то якась їжа потрапить на штани під час обіду на роботі, то випадково забрудниться сукня під час святкового застілля тощо, передають Патріоти України.

Від такої проблеми не застрахований ніхто. Але варто пам’ятати, що у таких випадках краще діяти негайно – чим швидше ви приступите до ліквідації наслідків, тим більше шансів, що від плями не залишиться ні сліду. А застарілі плями, які побули на тканині принаймні декілька днів, відіпрати буде уже складніше.

Якщо ви помітили на своєму одязі таку пляму, потрібно якомога швидше намилити її господарчим милом, залишити так на деякий час і потім випрати.

Ще один хороший варіант – посипати на пляму сіль досить товстим шаром, щоб вона увібрала у себе весь жир. Варто повторити це декілька разів. А коли сіль вбере пляму, випрати річ повністю.

Таким же ефектом відрізняється і використання крохмалю. Потрібно втерти його у забруднену ділянку і залишити на 10 хвилин. Потім рештки порошку прибрати, а річ випрати повністю.

Як видалити старі жирні плями за допомогою оцту

Оцет може допомогти позбутися застарілих жирних плям. Для цього потрібно змішати його з водою у співвідношенні 1:1. Замочити одяг у такому розчині і залишити на 15 хвилин. Коли цей час мине, витягти річ і випрати її повністю.

Перед тим, замочити річ у розчині оцту, варто перевірити дію такого засобу на невеликій ділянці тканини у непомітному місці. Якщо тканина не змінить свого кольору і структури, значить такий спосіб підходить для вашої речі.

Для замочування можна скористатися й іншим лайфхаком. Потрібно змішати 1 літр теплої води та 150 г солі і залишити річ у такому розчині відмокати на деякий час. Потім витягти і випрати повністю.

А ви це знали? Навіщо прибирати пінку, що з’явилася на поверхні розчинної кави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:09

Розчинна кава користується популярністю навіть серед найвибагливіших і завзятих кавоманів. Пояснюється це дуже просто: цей напій хоч і поступається натуральним за своїми смаковими якостями, але є неймовірно простим у приготуванні. Досить просто висипат...

Ви будете здивовані! Які страви можна зробити смачнішими за допомогою цукру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:08

Далеко не всі господині знають, що цукор можна сміливо використовувати і при приготуванні основних страв. Справа в тому, що цей компонент дозволяє смаковим якостям їжі розкритися в повному обсязі, передають Патріоти України. Деякі кулінари сумніваються...