Секрет від справжніх господинь: Як позбутися неприємного запаху в духовці - ефективний засіб із простих інгредієнтів

Якщо вам доводиться часто готувати в духовці, то ви знайомі із запахом, що залишається всередині, коли духовка охолоне. Щоб щоразу не мити духовку хімічними засобами, ми розповімо, як набагато швидше та ефективніше прибрати неприємний запах, що виникає після випікання страв, передають Патріоти України.

Лайфхак досить простий. Вам знадобиться тільки сода та мелена кориця. Змішайте в невеликій ємності 1 столову ложку соди та 1 чайну ложку меленої кориці. Відправте тару в духовку, увімкніть її на 180 градусів і залиште на 10-15 хвилин.

Кориця не лише має сильний та приємний запах, але ще й антисептик. Коли ви вимкнете духовку, то вона пахнутиме корицею, а згодом усі сторонні запахи зникнуть.

Даний спосіб також відмінно підходить і для того, щоб усунути сторонні запахи в мікрохвильовій печі. А ще корицю використовують, щоб позбутися неприємного запаху з відра для сміття. Візьміть вологу серветку, просочіть корицею (зробіть це до моменту висихання серветки), і покладіть ароматний шматочок серветки на дно відра для сміття.

З неприємними запахами добре борються цитрусові. Налийте в каструлю воду, додайте туди кілька лимонних або апельсинових кірок і поставте в духовку приблизно на 10 хвилин. Цитрусові вберуть у себе всі неприємні запахи, що залишилися напередодні.

Доступні всім! Кардіолог назвав фрукти та ягоди, які сприятливо впливають на кров’яний тиск

четвер, 25 квітень 2024, 8:45

Фрукти є цінним джерелом поживних речовин, важливих для здоров’я серця, таких як клітковина, калій і антиоксиданти, передають Патріоти України. Якщо у вас виявлено високий кров’яний тиск, кардіолог Девід Сабгір, доктор медичних наук, радить включати до...

Варто включити в раціон! Фітнес-тренерка назвала головні продукти для схуднення

четвер, 25 квітень 2024, 8:24

Фітнес-тренерка Аніта Луценко розповіла УНІАН, які продукти варто вживати щодня, аби схуднути та втриматися у меншій вазі. Вона підкреслила важливість сезонних овочів, передають Патріоти України. Як зазначила експертка, кожного сезону є безліч овочів, ...