Секрет від справжніх господинь: Що робити, щоб фіалки цвіли весь рік

Для того, щоб фіалки рясно цвіли протягом року, треба знати правила і рекомендації щодо їх вирощування, що відомі флористам, а звичайним господиням не завжди доступні, передають Патріоти України.

Подробиці

Якщо ви хочете, щоб ваша улюблена фіалка радувала вас цілий рік красивим і рясним цвітінням, то потрібно дотримуватися кількох основних правил по догляду за цією рослиною.

Горщик і ґрунт для фіалок. Горщик для фіалок має бути відносно маленьким, щоб рослина витрачала корисні речовини на цвітіння, а не на розвиток кореневої системи. Можна використовувати універсальний ґрунт або ж спеціально призначений для фіалок. Дренаж обов’язковий, варто пам’ятати про це при посадці квітки.

Світло і тепло для фіалок також є важливими показниками. Фіалки потребують, щоб було яскраве світло, проте прямі сонячні промені для них шкідливі. Тому ідеально ставити горщики з квітами на північні або західні вікна, де сонце не палить так сильно. Фіалка дуже любить тепло, тому слід вберегти її від холодних протягів.

Поливання і добрива потрібно вносити обережно в корені, не торкаючись водою квітів і листя, інакше вони можуть понити. Бажано використовувати нижній полив з піддона. Удобрювати квіти варто не частіше, ніж один раз на місяць. При надлишку добрив листя пожовтіє й опаде.

Дуже смачно! Як за 10 хвилин приготувати малосольні огірки в пакеті

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:07

Для приготування надзвичайно смачних, хрустких та ароматних огірків незвичайним способом знадобляться лише звичні інгредієнти та зовсім небагато часу, передають Патріоти України. Щоб скуштувати апетитну закуску, знадобиться підготувати такі продукти:. ...

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...