Секретна "формула": Скільки потрібно ходити пішки щодня, щоб зберігати молодість

Провідний експерт Вальтер Лонго , який керує Інститутом довголіття в Університеті Південної Каліфорнії та перебуває в авангарді досліджень старіння і хвороб, розповів, скільки часу потрібно ходити щодня, щоб залишатися молодим, передають Патріоти України з посиланням на.

– 10 000 кроків на день або підйом на 20 сходових прольотів, безумовно, корисні, але це не єдиний шлях до благополуччя, – каже експерт.

Ходьба протягом години

Вальтер Лонго стверджує, що просто швидкої ходьби протягом години щодня може бути достатньо. Лікар рекомендує у вихідні дні ходити скрізь, навіть у віддалених місцях, уникаючи за можливості забруднених територій.

Ця порада відповідає поточним рекомендаціям Служби охорони здоров’я Великої Британії (NHS), у яких ідеться, що тривала прогулянка не є обов’язковою для отримання користі для здоров’я.

– Проста швидка ходьба зі швидкістю близько 5 км/год протягом всього 10 хвилин на день може допомогти спалити калорії, підвищити витривалість і навіть поліпшити здоров’я серця, – йдеться у повідомленні.

Думка вчених

Рекомендації Лонго знайшли відображення в нещодавньому дослідженні Університету Брістоля, яке виявило, що постійні аеробні вправи можуть мати вирішальне значення для зниження певних маркерів хвороби Альцгеймера.

До аеробних належать будь-які вправи, які збільшують частоту пульсу і використовують більше кисню в організмі. У проєкт було додано біг підтюпцем, плавання та енергійну ходьбу.

Розставлено крапки над "і": Експерти пояснили, чи варто вимикати Wi-Fi-роутер на ніч

четвер, 25 грудень 2025, 23:10

Домогосподарства, які намагаються зекономити на рахунках за електроенергію, попередили, що вимикати Wi-Fi-роутер на ніч - не найкраща ідея. Експерти пояснюють, що така "економія" може обернутися повільнішим інтернетом, додатковими витратами та навіть р...

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.