Секретний рецепт: Як приготувати основу для піци, як у ресторані

Смак ресторанної і домашньої піци має великі відмінності, передають Патріоти України.

Справа не тільки в тому, що в піцеріях використовують спеціальні професійні печі: секрет криється в правильній рецептурі тіста для основи.

Подробиці

Важливо не лише дотримуватись пропорцій, а й не змінювати продукти.

Що необхідно підготувати:

  • півкіло якісного борошна найвищого гатунку;
  • склянка води (250 мл);
  • половина чайної ложки солі;
  • близько 20 мл оливкової олії.

Після цього можна сміливо братися до звичайного способу приготування. Професіонали часто використовують лише руки для надання тісту тонкої текстури.

Однак можна сміливо використовувати і звичну качалку.

Так як у складі є дріжджі, тісту потрібно “відпочити” близько 60 хвилин.

Потім можна приступати до інших етапів приготування.

Який ще є секрет?

Напевно ви пам’ятаєте, що ресторанна основа для піци виходить не лише смачною, а й неймовірно хрумкою. Справа в тому, що професійні кухарі спочатку запікають основу окремо і лише потім додають начинку.

Готувати основу достатньо близько 7 хвилин при 220 градусах у духовці.

Джерело: ПростоВей

Перевірте себе! Що побачили першим? Тест покаже, наскільки ви тривожна людина

середа, 17 грудень 2025, 17:45

Новий психологічний тест на основі оптичної ілюзії пропонує визначити рівень власної тривожності за першим образом, який привернув увагу. Потрібно лише поглянути на зображення і довіритися інтуїції, передають Патріоти України. Подібні тести особистості...

Brunello Cucinelli: естетика модної розкоші

середа, 17 грудень 2025, 17:23

Брунелло Кучінеллі, якого часто називають «королем кашеміру», — це не просто модний бренд, це філософія. Бренд є синонімом вишуканої, стриманої розкоші, що ставить на перше місце якість, позачасовість та елегантність, а не швидкоплинні тренди. Естетика...