Секретний спосіб! Як приготувати картоплю-фрі без краплі олії - можна навіть дітям

Українці люблять страви з картоплі. Найбільш фастфудний варіант - картоплю-фрі - уникають часто їсти, адже традиційно вона готується у великій кількості олії, а це впливає і на її вартість, і на шкоду від неї для здоров’я,передають Патріоти України.

Та не всі знають про особливу технологію, що дозволяє приготувати чудову картоплю фрі відмінної якості, не застосовуючи при цьому фритюр. Як це зробити, розповіли на Pixelinform. Знадобиться духовка.

Інгредієнти:

  • Картопля
  • Кукурудзяне борошно
  • Сіль
  • Улюблені спеції

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо і нарізаємо однаковими шматочками. Це дуже важливо — так вона рівномірно приготується.
  2. Подрібнену картоплю викладаємо на серветку, щоб видалити непотрібну вологу. Потім розкладаємо шматочки на чистій та сухій обробній дошці та відправляємо у морозильну камеру. Майбутня картопля-фрі не повинна торкатися одна одної.
  3. Для панірування з’єднуємо кукурудзяне борошно з будь-якими прянощами. Також вмикаємо на розігрів духовку — на 220 градусів.
  4. На деко викладаємо шар пергаментного паперу. Картоплю щедро обвалюємо в суміші кукурудзяного борошна зі спеціями та викладаємо.
  5. Така картопля в розпеченій духовці готується від семи до десяти хвилин. Точний час залежить від особливостей духовки. Сіль додаємо вже після того, як картопля буде готова.

Яке масло краще купувати - 73% чи 82% - пояснюють експерти

неділя, 2 листопад 2025, 8:45

На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...

А ви це знали? Чому потрібно додати пшоно до свого раціону і як його правильно готувати

неділя, 2 листопад 2025, 7:42

Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...