Як пише журнал Parade, є один продукт, який зареєстровані дієтологи рекомендують їсти щодня, якщо ви хочете дожити до 100 років, передають Патріоти України.
Доктор медичних наук, дипломований дієтолог і експерт з довголіття Елла Давар рекомендує один продукт, з якого варто починати свій перехід до більш здорового харчування. І це листова зелень (наприклад, капуста, шпинат, ромен і мангольд).
За словами фахівця, зелень багата на клітковину, антиоксиданти, мінерали та вітаміни. Як додала Девар, листова зелень дуже універсальна і її легко включати у різні страви:
"Ви можете додавати її у салати, смузі або печеню. Її також можна використовувати в якості обгорток для бутербродів, заправок для салатів, соусів або додавати в супи для підвищення поживності".
Доктор впевнена, що як тільки ви почнете включати листову зелень у свій раціон, ви практично відразу побачите зміни: "У короткостроковій перспективі регулярне вживання листової зелені може привести до підвищення рівня енергії, зниження ваги, поліпшення травлення і поліпшення засвоєння поживних речовин. Антиоксиданти у цій зелені також можуть сприяти поліпшенню стану шкіри та зменшенню запалення, забезпечуючи загальне відчуття благополуччя".
У довгостроковій перспективі, додала Давар, щоденне вживання листової зелені може сприяти поліпшенню здоров'я серцево-судинної системи, зниженню ризику хронічних захворювань та поліпшенню когнітивних функцій: "Велика кількість вітамінів, мінералів, антиоксидантів і клітковини підтримує здоров'я кісток та імунну функцію, сприяючи збільшенню тривалості життя".
2 квітня за новим стилем (15 квітня за старим) віряни вшановують преподобного Тита Чудотворця. За це отримав нагороду творити чудеса. За юліанським календарем сьогодні день пам'яті мучениці Фотини Самарянині. . *** . Тит жив у VIII-IX століттях. Ще в...
Якщо ви прагнете змінити своє життя на краще, зосередьтеся на простих способах через щоденні харчові звички. Зокрема, зміни в раціоні можуть стати чудовим початком вашого шляху до здоров’я та самовдосконалення. Тож, як зробити кроки до здорового харчу...