Секрети гурмана: Як приготувати ідеальну каву вдома (відео)

Домашня кава дуже сильно відрізняється від напоїв, які продають в кав'ярнях. Вся справа в тому, що вдома ми часто не дотримуємося правильної технології, обираємо не той сорт і порушуємо важливі правила приготування.

Як правильно варити каву своїми руками, - передають Патріоти України.

Отже, для початку потрібно розібратися в сортах. Для варіння в турці годяться далеко не всі зерна. Вся справа в тому, що сорт і вид зерен впливає на їх смакові якості. Одні можна варити в турці, інші краще розкриваються в спеціальному пресі або кавомашині, треті ідеально підходять для фільтра.

Для турки годиться кава самого дрібного помелу. Також краще всього при такому способі приготування розкривається арабіка, робуста може не давати бажаної гіркуватості. Кращими виробниками такої кави вважаються Lavazza, Illy і Totti.

Як же правильно варити каву? Пропонуємо вам вивчити цей процес максимально детально, дотримуючись нашої покрокової інструкції.

Крок 1: Насипаємо кави в турку. На 50 мілілітрів води потрібно близько 4-5 грам кавового порошку.

Крок 2: Якщо ви хочете додати цукор, його обов'язково потрібно класти в турку відразу. Тому, якщо хочете, на цьому етапі майбутній напій можна підсолодити.

Крок 3: Наливаємо воду, обов'язково холодну, і ставимо каву на повільний вогонь.

Крок 4: Тепер потрібно дочекатися, щоб кава гарненько прогрілася. Коли це станеться, на поверхні утвориться щільна піна.

Крок 5: Тепер напій потрібно інтенсивно перемішати. Запам'ятайте, що розмішувати каву в турці можна тільки один раз.

Крок 6: Як тільки на каві з'явиться темна пінка, будьте готові знімати її з вогню. Робити це потрібно одразу ж, як тільки ви помітили навколо піни появу бульбашок.

Порада: Для більш міцного смаку можна поставити турку на вогонь кілька разів. Тільки не допускайте википання напою. Також, для додання вашій каві більш оригінального відтінку, можна додати при варінні трохи морської солі, перцю або кориці. Чудовою приправою до чорної кави є апельсинова цедра та імбир.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...