Дізнайтеся прості, але важливі нюанси, як правильно гріти їжу в мікрохвильовці. Це допоможе розігріти їжу швидко, рівномірно, а мікрохвильовку залишити чистою, передають Патріоти України.
Їжу слід класти не вище, ніж на 2-3 см в тарілку. Найкраще рівномірно розподілити їжу по тарілці тонким шаром, а не однією «гіркою» в центрі. Також в центрі бажано зробити поглиблення — тоді їжа буде розігріватися більш рівномірно. Якщо ви підігріваєте рис або іншу сухувату крупу, то в центр поглиблення покладіть кубик льоду, а на сам рис — шматочки вершкового масла. Тоді рис буде розсипчастим, апетитним, смачним і абсолютно не сухим. Тарілку в мікрохвильовку ставте ближче до випромінювача — їжа буде значно швидше грітися.
Гарячі бутерброди вийдуть ідеальними, якщо їх класти не на центр тарілки, а край. Обов'язково накривайте тарілку спеціальною кришкою. Це потрібно не тільки для підтримання чистоти мікрохвильовки, але і для того, щоб їжа швидше і рівномірніше прогрівалася. Під кришкою створюється пар, який утримується під час всієї роботи мікрохвильовки.
Якщо ви розігріваєте м'ясо (котлети, гуляш і т.д.) + гарнір, то м'ясо кладіть вниз, а зверху на нього (а не поруч з ним) викладайте гарнір. Тоді і м'ясо, і гарнір підігріються рівномірно — будуть однакової температури. Якщо ви підігріваєте суп, то наливайте його в неглибоку, але широку тарілку — тоді суп теж прогріється швидше і краще.
Щоб піца не ставала гумовою, під час розігріву, поставте поруч із тарілкою склянку води. При розігріві кількох страв у мікрохвильовій печі не завжди поміщаються відразу дві тарілки, в такому випадку одну з них можна поставити на чашку, створивши таким чином «другий поверх».
Також у мікрохвильовій печі можна приготувати овочі на пару. Для цього наріжте їх, помістіть в миску та накрийте харчовою плівкою. Поставте у піч на 3-6 хвилин. Зробіть у плівці дірку і випустіть пару. Також не забувайте про такі корисні хитрощі: у мікрохвильовій печі можна простерилізувати банки. А також дезінфікувати обробні дошки та кухонні губки. Попередньо дошку потрібно натерти часточкою лимона, а губки намочити водою, до якої доданий сік лимона.
Більшість із нас тягнеться до чашки кави відразу після пробудження. Але чи дійсно це найкраща ідея, передають Патріоти України. Чи допомагає кава засвоювати сніданок, чи навпаки — викликає печію та дискомфорт у шлунку? Дослідження показують, що вживан...
Ваш рис може мати значно кращий смак, якщо ви під час його приготування виконаєте один простий крок, який займає лише 15 секунд, передають Патріоти України. Марк Біттман, відомий кулінарний автор і колумніст New York Times, розкрив просту пораду, яка м...