Секрети і хитрощі з мікрохвильовкою, які потрібно знати для кращого смаку страв

Дізнайтеся прості, але важливі нюанси, як правильно гріти їжу в мікрохвильовці. Це допоможе розігріти їжу швидко, рівномірно, а мікрохвильовку залишити чистою, передають Патріоти України.

Їжу слід класти не вище, ніж на 2-3 см в тарілку. Найкраще рівномірно розподілити їжу по тарілці тонким шаром, а не однією «гіркою» в центрі. Також в центрі бажано зробити поглиблення — тоді їжа буде розігріватися більш рівномірно. Якщо ви підігріваєте рис або іншу сухувату крупу, то в центр поглиблення покладіть кубик льоду, а на сам рис — шматочки вершкового масла. Тоді рис буде розсипчастим, апетитним, смачним і абсолютно не сухим. Тарілку в мікрохвильовку ставте ближче до випромінювача — їжа буде значно швидше грітися.

Гарячі бутерброди вийдуть ідеальними, якщо їх класти не на центр тарілки, а край. Обов'язково накривайте тарілку спеціальною кришкою. Це потрібно не тільки для підтримання чистоти мікрохвильовки, але і для того, щоб їжа швидше і рівномірніше прогрівалася. Під кришкою створюється пар, який утримується під час всієї роботи мікрохвильовки.

Якщо ви розігріваєте м'ясо (котлети, гуляш і т.д.) + гарнір, то м'ясо кладіть вниз, а зверху на нього (а не поруч з ним) викладайте гарнір. Тоді і м'ясо, і гарнір підігріються рівномірно — будуть однакової температури. Якщо ви підігріваєте суп, то наливайте його в неглибоку, але широку тарілку — тоді суп теж прогріється швидше і краще.

Щоб піца не ставала гумовою, під час розігріву, поставте поруч із тарілкою склянку води. При розігріві кількох страв у мікрохвильовій печі не завжди поміщаються відразу дві тарілки, в такому випадку одну з них можна поставити на чашку, створивши таким чином «другий поверх».

Також у мікрохвильовій печі можна приготувати овочі на пару. Для цього наріжте їх, помістіть в миску та накрийте харчовою плівкою. Поставте у піч на 3-6 хвилин. Зробіть у плівці дірку і випустіть пару. Також не забувайте про такі корисні хитрощі: у мікрохвильовій печі можна простерилізувати банки. А також дезінфікувати обробні дошки та кухонні губки. Попередньо дошку потрібно натерти часточкою лимона, а губки намочити водою, до якої доданий сік лимона.

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...

Візуальна загадка, яку не може розв’язати 95% людей: Знайдіть тріснуте яйце за 10 секунд

субота, 12 липень 2025, 11:50

Гадаєш, у тебе гострий зір і ти помічаєш усе? Перевір себе! Перед тобою візуальний тест, з яким 95% людей не справляються за 10 секунд, передають Патріоти України. На зображенні — десятки яєць. Одне з них має маленьку тріщинку. У тебе лише 10 секунд, щ...