Секрети кухні: Як позбавитися запаху часнику на дерев'яній обробній дошці

Якщо у вас є дерев'яний посуд або обробні дошки, ви, ймовірно, помітили, що вони здатні утримувати певні різкі запахи, а потім передавати їх на продукти, які ми готуємо пізніше. Мило і вода не завжди справляються із завданням позбутися від особливо сильних запахів, таких як часник або цибуля, зазначають Патріоти України.

Експерти розповіли, як усунути запахи на дерев'яній обробній дошці, повідомляє Lifehacker.

Дієвий і простий спосіб позбутися від різкого запаху дерев'яного посуду - це почистити її розчином з харчової соди і води.

Харчова сода може нейтралізувати запахи, а змішування її з невеликою кількістю води означає, що вона буде втягуватися в деревину, де нейтралізує будь-які запахи, які знаходяться всередині.

Щоб нейтралізувати всі запахи нанесіть розчин з соди і води на дерев'яну обробну дошку і дайте їй постояти кілька хвилин. Після цього змийте водою, і запаху часнику, цибулі або будь-якого іншого на дошці більше не буде.

Тепер можна сміливо нарізати інші продукти і не боятися, що вони будуть пахнути часником.

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Є секрет! Як приготувати буряк для вінегрету, щоб він став вдвічі смачнішим

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:09

В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...