Секрети смачних котлет від шеф-кухаря - всі сприймуть їх за ресторанні

Котлети - найпоширеніша страва в нашій кухні. Що може бути краще, ніж відкусити шматочок соковитого биточка? Але іноді котлети виходять сухі. Український шеф-кухар Євген Клопотенко розповідає, що додати у фарш, щоб усі попросили їхній рецепт, передають Патріоти України.

Що додати у фарш для соковитості котлет

Додати до фаршу перекручене сало або готові шкварки. Ваші котлети стануть не тільки соковитими, а й набудуть цікавішого смаку.

Цибуля. Ви можете перекрутити її після м’яса, перебити блендером або потерти на тертці. Але не поспішайте додавати у фарш відразу: вона змінить колір і фарш стане "гумовим".

Краще додати цибулю перед смаженням. Для більш насиченого багатого смаку можна попередньо обсмажити її на невеликій кількості олії та вершкового масла.

Невеликий шматочок білокачанної капусти також додасть соковитості котлетам. На 1 кг достатньо буде 100-150 г овочів.

Яйце добре з’єднає усі інгредієнти та додасть соковитості котлетам. На 1 кг фаршу достатньо буде використати два яйця.

Найніжніші котлети вийдуть із розмоченим білим хлібом. Підійде багет і батон, вчорашній чи навіть черствий. Ви можете замочити його у воді, молоці чи жирних вершках. Приблизна пропорція для 1 кг фаршу: 200-250 г білого хліба та 300-350 мл рідини.

Зробити котлети смачніше допоможе сода. Буквально дрібка — і ви помітите, що ваші котлети при обсмажуванні на очах стають більш пухкими.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...