Котлети - найпоширеніша страва в нашій кухні. Що може бути краще, ніж відкусити шматочок соковитого биточка? Але іноді котлети виходять сухі. Український шеф-кухар Євген Клопотенко розповідає, що додати у фарш, щоб усі попросили їхній рецепт, передають Патріоти України.
Додати до фаршу перекручене сало або готові шкварки. Ваші котлети стануть не тільки соковитими, а й набудуть цікавішого смаку.
Цибуля. Ви можете перекрутити її після м’яса, перебити блендером або потерти на тертці. Але не поспішайте додавати у фарш відразу: вона змінить колір і фарш стане "гумовим".
Краще додати цибулю перед смаженням. Для більш насиченого багатого смаку можна попередньо обсмажити її на невеликій кількості олії та вершкового масла.
Невеликий шматочок білокачанної капусти також додасть соковитості котлетам. На 1 кг достатньо буде 100-150 г овочів.
Яйце добре з’єднає усі інгредієнти та додасть соковитості котлетам. На 1 кг фаршу достатньо буде використати два яйця.
Найніжніші котлети вийдуть із розмоченим білим хлібом. Підійде багет і батон, вчорашній чи навіть черствий. Ви можете замочити його у воді, молоці чи жирних вершках. Приблизна пропорція для 1 кг фаршу: 200-250 г білого хліба та 300-350 мл рідини.
Зробити котлети смачніше допоможе сода. Буквально дрібка — і ви помітите, що ваші котлети при обсмажуванні на очах стають більш пухкими.
Бобові (квасоля, сочевиця, арахіс, нут, горох) багаті білками, що допомагають шкірі регенерувати і довше залишатися молодою. Про користь бобових у раціоні розповіла дієтологиня Оксана Скіталінська, передають Патріоти України. За її словами, бобові мают...
Якщо вивертати одяг перед пранням, це збереже довше життя улюбленому вбранню, передають Патріоти України. Чи потрібно вивертати речі навиворіт перед пранням у пральній машинці? Хтось це робить, хтось - не вважає необхідним. Втім, експерти радять не пол...